Samen 1
Image default
Aanbiedingen

4 adviezen voor het zelf leggen van kunstgras

Na het kunstgras kopen, moet het natuurlijk goed aangelegd worden. Zo weet u immers zeker dat het kunstgazon de komende jaren de goede kwaliteit behoudt. U kunt ervoor kiezen om het kunstgazon te laten leggen, maar u kunt dit ook zelf doen. Bent u bijvoorbeeld een mooi kunstgazon gaan kopen bij Kunstgrasgigant en wilt u het zelf gaan leggen? Dan kunt u wel wat praktische adviezen gebruiken. Hieronder vindt u 4 handige tips om te gebruiken bij het aanleggen van uw kunstgazon.

1. Maak de ondergrond in orde

Kunstgras heeft een goede, stabiele en vlakke ondergrond nodig. Dit kunnen gewoon terrastegels zijn, maar de ondergrond kan ook uit hout of bijvoorbeeld zand bestaan. Het is belangrijk om het kunstgras op een vrijdragende aggregaat basis aan te leggen. Zorg voor een gelijkmatige ondergrond en houd rekening met de natuurlijke drainage.

2. Haal de juiste gereedschappen in huis

U heeft wel het een en ander aan gereedschap nodig wanneer u zelf een kunstgazon gaat leggen. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat u alles in huis heeft, zodat u kunt voorkomen dat u tussentijds naar de bouwmarkt moet. Voor kleinere gazons heeft u een siliconenpistool en –patronen nodig. Gebruikt u kunstgraslijm voor het leggen van het kunstgras? Dan is het goed om een getande troffel te gebruiken. Daarnaast moet u ook denken aan een zandstrooier, een stanleymes en een goede bezem.

3. Verwijder vouwtjes direct uit het kunstgras

Bij het leggen van uw kunstgazon kunnen er vouwtjes ontstaan. Het is belangrijk om deze direct te verwijderen, zodat u zeker weet dat het tijdig gecorrigeerd wordt. Het is mogelijk dat u de vouwtjes er op een later moment niet meer uit kunt krijgen. Voor het goed gladstrijken van de grasmat kunt u goed gebruik maken van een tapijt kicker.

4. Gebruik een onderdoek

Onkruid kan uw kunstgras snel beschadigen of minder mooi maken. Verwijder onkruid daarom altijd eerst en vergeet niet om de wortelzone ook te verwijderen. We hebben het dan over een diepte van 5 centimeter. Vervolgens kunt u aanvullen met scherp zand en een onderdoek plaatsen, ook wel een worteldoek, om de groei van onkruid door uw kunstgrasmat te voorkomen.

Ga vandaag nog aan de slag!

Heeft u iets aan deze tips? Dan kunt u vandaag al aan de slag gaan met het aanleggen van kunstgras. Als u kunstgras nog moet kopen, dan kunt u bij een van de filialen van Kunstgrasgigant terecht. Met een breed assortiment kunstgras vindt u ongetwijfeld het gras dat bij u past.

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-marum/