Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over telemarketing

Iedereen heeft wel eens met een verkoper aan de telefoon gezeten, maar niet iedereen heeft daar een goede ervaring aan over gehouden. Goede telemarketing is een behoorlijke kunst en er komt veel meer bij kijken dan je in het begin wellicht zou verwachten. Op dit moment zijn er vele vormen van marketing beschikbaar en is telemarketing slechts één van de vele mogelijkheden. Toch is het een ondergeschoven kindje dat zelfs vandaag de dag echt nog veel kan betekenen voor je bedrijf. Nieuwsgierig naar de voordelen van telemarketing en hoe dit in zijn werking gaat? Lees dan snel verder en ontdek hoe telemarketing jouw bedrijf ten goede kan komen.

Telefonische marketing

Marketing is naast mond-tot-mondreclame misschien wel één van de oudste manieren om mensen te informeren en te overtuigen van een aanbod. Hoewel er nu ontzettend veel mogelijkheden zijn voor marketing is telemarketing nog steeds een uitstekende manier om potentiële klanten te informeren en te overtuigen. Een bedrijf kan een (potentiële) klant via de telefoon benaderen om een product of dienst af te nemen. Door goede verkopers in te zetten zijn mensen door het persoonlijke contact sneller geneigd om iets af te nemen. Telemarketing kan worden gebruikt voor zowel business-to-consumer (b2c) als business-to-business (b2b). Het kan echter wel alleen met behulp van een telemarketeer.

De kunst van een telemarketeer

Een telemarketeer is iemand die de verkoop doet via de telefoon. Als telemarketeer voer je telefoongesprekken en benader je klanten. Bij een telemarketeer hoort vaak een belscript. Een goed belscript heeft een aantal functies. Het zorgt ervoor dat je de juiste mensen bereikt, bouwt een goede band op met de klant en zorgt meteen voor een goede verstandhouding. Om een goed belscript te schrijven, moet u een band met de klant creëren die natuurlijk en naadloos overkomt. Wanneer je dit hebt bereikt zal een klant sneller overgaan tot een verkoop en kan telefonische acquisitie uitbesteden behoorlijk wat nieuwe klanten opleveren. 

Telemarketing helpt 

Maakt deze tekst duidelijk dat er veel meer bij telemarketing komt kijken dan u in eerste instantie denkt? Convins helpt u van begin tot eind bij het creëren van de perfecte telestrategie. Wij regelen alles voor u van A tot Z, zodat u geen tijd hoeft te verliezen met het uitdenken van uw eigen telestrategie. Bovendien heeft Convins een ‘no cure, no pay’ beleid. Je kunt meteen aan de slag met andere zaken.

 

https://www.convins.eu