Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Tegenwoordig doen veel ondernemers zelf hun boekhouding online. Veel boekhoudsoftware is dan ook beschikbaar om als ondernemer uit te kiezen. Maar er zijn ook genoeg ondernemers die hun boekhouding nog uitbesteden. 

 

Zit jij nog te twijfelen of het verstandig is om zelf je online boekhouding te doen of om het uit te besteden? Dat begrijpen wij heel goed. Beide opties hebben namelijk zo hun voordelen. In deze blog zetten wij alles voor je op een rijtje zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken over je boekhouding.

Zelf je online boekhouding doen

Via een online boekhoudsoftware is het mogelijk om als ondernemer je boekhouding te digitaliseren en op orde te houden. Zo kun je facturen, offertes en inkoopfacturen in één programma bijhouden. Er zitten veel voordelen aan zelf je online boekhouding doen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 

  • Kostbesparend

  • Overal toegang tot je boekhouding

  • Duidelijk overzicht 

  • Inzicht in je zaken

 

Het grootste voordeel van zelf je online boekhouding bijhouden, is dat het veel kosten bespaard vergeleken met je boekhouding uitbesteden. Als ondernemer kun je dus veel geld besparen door je eigen boekhouding te doen. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van je eigen financiën en heb je overal toegang tot je boekhouding. Zolang je een laptop of telefoon met internet hebt kun je overal je boekhouding inzien en bijhouden. 

 

Ook kun je precies zien welke facturen nog open staan en kun je daar naar handelen door bijvoorbeeld een betaalherinnering te sturen. Een ander voordeel is dat je ook inzicht krijgt in je eigen zaken. Zo zie je precies welk product of service het goed doet en welke je wellicht meer geld kost dan dat je eraan verdient.

Je boekhouding uitbesteden 

Het is ook een optie om je boekhouding uit te besteden. Ook hier zitten voordelen aan. Het grootste voordeel hieraan is dat je zelf geen zorgen hoeft te maken over je financiën. Wanneer jij je eigen boekhouding doet kun je nog wel eens twijfelen of je het goed doet. Deze zorgen heb je niet wanneer een accountant de boekhouding van je onderneming doet. Daarnaast bespaar je ook veel tijd door het uitbesteden vergeleken met zelf je boekhouding doen. Deze tijd kun je besteden aan andere zaken. 

 

De keuze tussen je boekhouding zelf doen of uitbesteden zal ook samen hangen met de grootte van je onderneming. Daarnaast zullen de kosten en de beschikbare tijd als ondernemer ook een rol spelen. 

https://www.wefact.nl/boekhoud-software/