Samen 1
Image default
Aanbiedingen

De oorsprong van de drank Berentzen Waldfrucht

Als je van vruchtenlikeuren houdt, is de kans groot dat je al bekend bent met Berentzen Waldfrucht-likeur. Deze verfrissende en fruitige drank is een echte traktatie voor de smaakpapillen, maar hoe is deze smaakvolle likeur eigenlijk ontstaan? In deze blog leggen we het uit!

De Historie van Berentzen

De geschiedenis van Berentzen gaat terug tot het jaar 1758. In de loop van de tijd heeft Berentzen een reputatie opgebouwd als een toonaangevende producent van hoogwaardige gedistilleerde dranken. Maar het verhaal van Berentzen Waldfrucht begint pas in de tweede helft van de 20e eeuw.

Het verlangen naar bosvruchten

In de jaren 70 van de vorige eeuw besloot Berentzen zijn productassortiment uit te breiden en te experimenteren met nieuwe likeuren. Ze wilden een drank creëren die de rijke smaak van verse bosvruchten zou vastleggen, en zo ontstond het idee voor Berentzen Waldfrucht. De naam zelf, “Waldfrucht,” betekent letterlijk “bosvruchten” in het Duits.

Het geheim van de smaak

Het geheim achter de onderscheidende smaak van Berentzen Waldfrucht ligt in de nauwgezette selectie van de gebruikte vruchten en het zorgvuldige productieproces. De likeur wordt gemaakt van een mix van rode bessen, waaronder frambozen, bramen en bosbessen. Deze bessen worden zorgvuldig geplukt op het hoogtepunt van hun rijpheid om de beste smaak te garanderen.

De bessen worden vervolgens geperst en verwerkt tot een puree van vruchtvlees. Deze puree wordt gemengd met alcohol en suiker, en het mengsel wordt gefermenteerd en gedistilleerd om de heerlijke Waldfrucht-likeur te creëren. Het resultaat is een likeur met een diepe, verleidelijke rode kleur en een smaak die doet denken aan een wandeling door een Duits bos op een zonnige dag.

Een populaire drank

Berentzen Waldfrucht werd al snel populair vanwege zijn verfrissende en fruitige smaak. Het is niet alleen heerlijk om puur te drinken, maar het past ook perfect bij verschillende cocktails en mixdrankjes. Bovendien is het een gewaardeerd ingrediënt in desserts en gebak, waardoor het de mogelijkheden voor creatief koken opent.

Berentzen Waldfrucht staat symbool voor de toewijding van Berentzen aan het behoud van traditie en het creëren van hoogwaardige dranken. Deze vruchtenlikeur heeft zijn plaats verdiend in de wereld van gedistilleerde dranken en biedt een heerlijke ervaring voor degenen die genieten van de smaak van vers geoogste bessen in een drankje. De volgende keer dat je een slokje neemt van Berentzen Waldfrucht, weet je nu dat je een stukje Duitse geschiedenis proeft.

https://www.drinks4you.eu/product/berentzen-wildfrucht-0-70-16/