Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Dé tips voor transportbandkettingen!

Als u in de markt bent voor een transportband ketting, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden om er zeker van te zijn dat u de juiste krijgt voor uw behoeften. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een transportband ketting:

Tip 1. Bepaal het type ketting dat u nodig hebt. Er zijn twee basistypes van transportkettingen: rolkettingen en flat top kettingen. Rollenkettingen worden meestal gebruikt voor zwaardere ladingen, terwijl kettingen met een platte bovenkant meestal worden gebruikt voor lichtere ladingen.

Tip 2. Houd rekening met de steek van de ketting. De steek is de afstand tussen schakels in de ketting, en het is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een transportketting. Een grotere steek biedt meer steun voor een zwaardere lading terwijl een kleinere spoed beter is voor lichtere ladingen.

Tip 3. Houd rekening met de breedte van de ketting. De breedte van de ketting is ook van invloed op de belastingcapaciteit en de snelheid van de transportband. Een bredere ketting kan een zwaardere lading dragen, maar zal ook langzamer lopen dan een smallere ketting.

Tip 4. Kies een ketting met het juiste aantal tanden. Het aantal tanden op de kettingwielen van de transportband is bepalend voor de snelheid waarmee de transportband loopt. Een hoger aantal tanden resulteert in een snellere bandtransporteur, terwijl een lager aantal tanden resulteert in een tragere bandtransporteur. De lengte van de transportband is van invloed op hoeveel gewicht hij kan dragen en hoe snel hij kan bewegen. Een kortere band kan minder gewicht dragen en zal langzamer bewegen, terwijl een langere band meer gewicht kan dragen maar sneller zal bewegen.

Tip 5. Zorg ervoor dat de transportketting compatibel is met de kettingwielen. Elk type transportketting heeft een specifiek type kettingwiel waarmee hij moet worden gebruikt. Controleer vóór de aankoop of de kettingwielen die u gebruikt compatibel zijn met de transportband ketting.

 

https://www.acb-transportbanden.nl/