Samen 1
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het kopen van verse thee voor jouw café

Als café eigenaar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten de beste kwaliteit aangeboden krijgen. Naast koffie is thee een van de meest populaire drankjes in cafés. Of je nu een volledige high tea of alleen een kopje thee serveert, het is van belang om verse thee aan te bieden. In deze blog zullen we het hebben over waarom het belangrijk is om verse thee te kopen, welke verschillende soorten thee er zijn en waarom theeglazen net zo belangrijk zijn als thee zelf.

 

Wat is verse thee?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat verse thee precies is. Verse thee wordt gekenmerkt door theeblaadjes die net zijn geoogst en binnen één jaar na oogst worden gebruikt. Dit is anders dan thee die langere tijd buiten de verpakking wordt bewaard. Verse thee heeft een betere smaak en aroma doordat de etherische oliën nog niet zijn verdund of verdampt.

 

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten thee verkrijgbaar, waaronder zwarte thee, groene thee, witte thee en kruidenthee. Deze theeën worden gemaakt van verschillende soorten theeplanten en elk heeft zijn eigen unieke smaakprofiel. Zwarte thee is donker en Stevig, groene thee is lichter en heeft een bloemige smaak, witte thee is delicaat en citrusachtig, en kruidenthee is gemaakt van verschillende ingrediënten die kunnen variëren van kamille, munt tot rooibos.

 

Populariteit thee

Het aantal mensen dat thee drinkt, is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Dit komt voornamelijk door het toenemende bewustzijn over de voordelen van thee. Mensen kiezen steeds vaker voor thee als alternatief voor koffie en frisdrank. Het biedt hydratatie zonder de schadelijke effecten van cafeïne of suiker. Daarom is het belangrijk om een verscheidenheid aan theeën in jouw café aan te bieden om aan de verschillende smaken van klanten te voldoen.

 

Bewaren van verse thee

Wanneer je verse thee koopt, is het belangrijk om erop te letten dat deze goed bewaard wordt. Thee mag niet worden blootgesteld aan licht, lucht of vochtigheid. Bewaar de theeblaadjes in hermetisch afgesloten blikjes op een droge en koele plaats. Het is ook belangrijk om thee niet te lang op te slaan. Thee verliest zijn kracht en smaak na verloop van tijd. Onthoud dat hoe verser de thee, hoe beter de smaak.

 

In welk theeglas de thee serveren? 

Last but not least, is het belangrijk om te investeren in goede thee glazen. Een mooie theemok gecombineerd met de juiste thee kan een groot verschil maken voor de beleving van de klant. Kies glazen die goed in de hand liggen en een passende grootte hebben voor het type thee dat je aanbiedt. Het is ook aan te raden om theeglazen te hebben met deksels om de thee warm te houden.