Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Deze behandelingen kun je krijgen bij een podotherapeut!

Heb je weleens gehoord van podotherapie? Podotherapie is een medisch specialisme dat zich richt op de diagnose en behandelingen van voet-  en loopproblemen. Dus een podotherapeut behandelt alle klachten aan voeten, tenen, nagels en klachten op andere plekken in het lichaam die komen door een afwijkende voetstand, teenstand of loopprobleem.

 

Bij een podotherapeut zoals Podotherapie Apeldoorn bij Voetcomfort kun je dus voor verschillende behandelingen langskomen. Het is afhankelijk van je klachten en de diagnose wat voor behandelingen je ondergaat. De meest voorkomende behandelingen hebben we voor je op een rijtje gezet!

 

1. Orthopedische steunzolen

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld je knie, dan kan dat liggen aan de steun van je voeten. Om ervoor te zorgen dat de druk op je knie af neemt, kun je van een podotherapeut orthopedische steunzolen krijgen. Dit zijn op maat gemaakte inlegzolen die de voeten ondersteunen en corrigeren om de druk op bepaalde plekken te verminderen. Dit kan helpen bij klachten zoals platvoeten, hielspoor of overbelasting.

 

2. Schoenadvies

Je kunt ook klachten aan je voeten krijgen of aan andere delen van je lichaam, omdat je simpelweg niet de juiste schoenen draagt. Een podotherapeut kan adviseren over het juiste schoeisel om de klachten te verminderen of te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij klachten zoals een scheefstand van de grote teen of een afwijkende voetstand.

 

3. Nagelbehandeling

Bij nagelproblemen zoals ingegroeide nagels of schimmelnagels kan de podotherapeut behandelingen uitvoeren om de nagels te verzorgen en de klachten te verminderen. Zo zorg je ervoor dat je de druk weg haalt aan de zijkant van de tenen en dat lopen weer gemakkelijker wordt.

 

4. Sportblessures

Naast dat een podotherapeut dus advies geeft over voetproblemen, kan deze je ook helpen bij een sportblessure. De podotherapeut kan advies geven en behandelingen uitvoeren om de nagels te verzorgen en de klachten te verminderen.

 

5. Diabetische voetzorg

Wanneer je last hebt van diabetes is het belangrijk om extra zorg te besteden aan de voeten. De podotherapeut kan preventieve behandelingen uitvoeren en adviseren over de juiste voetzorg bij diabetes.

 

6. Voet massage en voetreflex

Sommige podotherapeuten bieden ook voetmassages en voetreflexen aan als onderdeel van hun behandelingen. Je kunt niet alleen maar langs gaan als je even zin hebt in een fijne voetmassage, het moet dan ook wel echt voor een goed doel zijn!

https://voetcomfort.nl/podotherapie-apeldoorn/