Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Zelf een kalender maken voor uw bedrijf

Een kalender zorgt er voor dat u een duidelijke en overzichtelijke planning kunt maken voor de aankomende periode. Dit kan een periode zijn van één week, maar ook van één maand, drie maanden of een langere periode. Een kalender kan in verschillende vormen worden gebruikt. Er is de mogelijkheid om een kalender of agenda online te hebben, maar populairder is nog steeds om het geprint te hebben. In deze blog staat het zelf maken van een kalender centraal. Hier worden verschillende opties voor gegeven.

Digitaal

In deze tijd gaat veel online, en dat geld ook voor agenda’s en kalenders. U kunt verschillende programma’s downloaden om een duidelijke planning te maken voor de komende periode. Sommige programma’s zijn wat duurder dan andere, en werken ook wat beter. Er zitten veel programma’s tussen die niet fijn in gebruik zijn, en waar veel reclame bij zit. Dit is natuurlijk niet ideaal, daarom wilt u graag een programma hebben waar makkelijk te werk mee kan gaan, en waar mogelijk ook meerdere personen op kunnen zitten. Voorbeelden van programma’s zijn Scoro en Trello. Beide programma’s die makkelijk werken en goed zijn om gestructureerd te werk te gaan. In de praktijk blijkt wel vaak dat schriftelijke en hard copy planningen beter werken dan online planningen. Het opschrijven van een belangrijke zaak om niet te vergeten helpt om het te onthouden. Voor geprinte of gedrukte kalenders zijn verder opties genoemd.

Word of Excel

U kunt ook makkelijk via Word of Excel een kalender samen stellen. Er zijn bepaalde zogenaamde ‘sjablonen’ die u kunt kiezen en kunt aanpassen. Deze kalenders zijn makkelijk in te vullen, en kunt u daarna zelf afdrukken via de printer of ergens laten drukken. Dit is een simpele en bijna geen kostende optie. Dit zijn natuurlijk geen hoogstaande kalenders, maar voor die prijs maakt dat natuurlijk niet echt uit. Dit is ook een ideale optie om even te testen of u op deze manier goed vooruit kan plannen en geen zaken vergeet. Als dit bevalt en u wilt een hoger kwaliteit kalender, dan kunt u ook zelf een kalender ontwerpen en laten drukken bij verschillende partijen. Lees verder als u daar meer over wilt weten.

Laten drukken

Zoals net besproken kunt u ook voor een hoger kwaliteit gedrukte kalender kiezen. Er zijn verschillende aanbieders die u de mogelijkheid geeft om een kalender zelf te ontwerpen en te laten drukken. U kunt een ontwerp maken met een logo, een bepaalde foto of misschien een tekst en deze dan laten drukken. U krijgt van deze aanbieders vaak ook nog een gratis proefdruk, en u kunt voor een lage prijs een groot aantal kalenders laten drukken. Uw eigen kalender laten drukken is dus gemakkelijk, goedkoop en kan dus in grote aantallen. Er zijn daarbij ook verschillende vormen en soorten waar u de kalender in kan laten komen. U kunt kiezen voor week of maandkalenders, maar ook voor bureaukalenders, fotokalenders en budgetkalenders. Zoekt u een kalender voor kantoor, dan zijn bureaukalenders en budgetkalenders met logo ideaal.