Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Medische bijbanen verkennen: Welke mogelijkheden zijn er?

Als je een medisch student bent die wat extra geld wil verdienen, zijn er genoeg mogelijkheden beschikbaar. Je hoeft geen eigen bedrijf te beginnen of een fulltime baan aan te nemen, er zijn veel bijbanen voor medische professionals waarmee je geld kunt verdienen zonder dat het je veel tijd kost. In deze blog verkennen we een paar van de verschillende bijbanen die beschikbaar zijn voor medische studenten

Part-Time functies 

De meest voor de hand liggende manier voor medische studenten om wat extra geld te verdienen is door parttime te werken in een kliniek of ziekenhuis. Veel ziekenhuizen hebben vacatures voor deeltijdfuncties op gebieden als verpleging, fysiotherapie en radiologie. Deze functies bieden flexibele uren en hebben vaak geweldige voordelen, zoals een ziektekostenverzekering en pensioenspaarplannen. Bovendien kun je zo de vaardigheden gebruiken die je al hebt, terwijl je gewone baan en schema intact blijven.

Freelance werk 

Een andere optie is freelance werk; als je graag met technologie werkt, kun je kijken naar mogelijkheden in de telegeneeskunde, waarbij je via de telefoon of internet medische consulten geeft. Bij dit soort werk kun je zo flexibel zijn als je wilt; je kunt diensten opnemen wanneer dat het beste in je schema past, of meerdere projecten tegelijk aannemen als dat beter bij je levensstijl past. Omdat telegeneeskunde nog betrekkelijk nieuw is, zijn er bovendien volop mogelijkheden nu – en in de toekomst nog meer! 

Lesgeven/doceren  

Als lesgeven meer jouw stijl is, overweeg dan een baan als docent of docent aan een plaatselijke universiteit of hogeschool. Veel hogescholen en universiteiten bieden parttime docentschappen die niet al te veel uren per week vergen – perfect voor wie zijn huidige baan wil behouden, maar er ook nog iets naast wil doen! Bovendien is het een kans om wat je weet te delen met anderen die anders misschien geen toegang hebben tot onderwijs in de gezondheidszorg.

Allerlei mogelijkheden!

Voor medische studenten die op zoek zijn naar manieren om extra geld te verdienen zonder zich vast te leggen op een andere fulltime baan, bieden deze bijbanen de perfecte oplossing. Of het nu gaat om parttime werk in een kliniek of ziekenhuis, freelance werk in de telegeneeskunde, of lesgeven/docentschap aan een hogeschool of universiteit – er zijn zoveel mogelijkheden dat iedereen iets kan vinden dat perfect past bij zijn levensstijl en interesses! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij bijbaan geneeskundestudent, Auxilio.

 

https://www.auxilio.nl/