Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Meubelviltjes regelmatig vervangen

Iedereen kent ze wel, de meubelviltjes. Vroeger kocht je een groot plakkaat met zo’n 50 viltjes erop, die plakte je onder alle stoelen en banken in huis vervolgens vergat je ze. Want als ze er eenmaal op zitten, dan is de vloer beschermd en kun je het uit je hoofd zetten. Dat klopt, tot een bepaalde hoogte. Want na een bepaalde tijd afhankelijk van gebruiksintensiteit moeten de meubelviltjes toch vervangen worden.

 

Hoe vaak moeten meubelviltjes vervangen worden?

Hoe vaak de meubelviltjes moeten worden vervangen is afhankelijk van verschillende factoren. Startende met hoe vaak de meubels gebruikt worden waar de viltjes onder zitten. De viltjes onder de eetkamertafel mogen bijvoorbeeld vaker worden vervangen dan die viltjes onder de tafel zelf, simpelweg omdat daar minder mee geschoven wordt. Daarnaast is het belangrijk op welke vloer de viltjes rusten. Schuiven over een ruwe vloer zorgt voor een snellere slijtage dan een vlakke vloer. Het is daarom heel lastig aan te geven hoe vaak de viltjes vervangen moeten worden. Door om de paar maanden te kijken naar of de viltjes pluisjes los laten of iets dergelijks weet je of ze vervangen moeten worden.

  

Hoe moet je viltjes vervangen?

Zie je dat een van de viltjes in jouw huis toe is aan vervanging, dan moet je deze ook op de juiste manier vervangen. Heb je schroefbare of plakviltjes of misschien wel allebei? Plakviltjes laten vanzelf los als ze aan vervanging toe zijn, dat is ook meteen een makkelijke indicator over of er iets vervangen moet worden.

https://stoeldopshop.nl/meubelvilt/