Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Slimme beveiliging

Wat is een slim beveiligingssysteem

Een slim beveiligingssysteem heeft een intelligentie welke de pand eigenaar helpt bij het beveiligen van zijn bedrijf of woning. Het beveiligingssysteem helpt de gebruiker te herinneren dat de alarminstallatie moet worden ingeschakeld. Of wanneer de eigenaar het beveiligingssysteem nadert uit te schakelen. Dit gebeurt door de positie van de smartphone van de gebruiker. 

Naast het meedenken van het in- en uitschakelen heeft een slim beveiligingssysteem ook verificatie van alarmen. Hierdoor ziet de gebruiker direct of het alarm reeel is of een valse melding.  Voordeel hiervan is dat bij een verificatie direct politie wordt ingeschakeld. 

Domotica

Naast de alarm functie van een slim alarm kan er ook domotica op worden aangesloten. Voor degenen die niet weten wat domotica is. Domotica staat voor slimme schakelingen in en rondom een bedrijf of woning. Met een domotica systeem kunnen verschillende senario’s worden geprogrammeerd Voorbeeld senario’s:

  • Bij uitschakelen alarmsysteem wordt de kachel autoamtisch ingeschakeld of andersom wanneer het alarm wordt ingeschakeld gaat de kachel uit. (Naast het gemak ook goed voor het mileu en de beurs
  • Uitschakelen verlichting bij inschakelen alarm systeem
  • Rolluiken automatisch dicht bij inschakelen alarm
  • Stroom uitval bewaking (voor bijvoorbeeld de vriezer / koelkast)
  • Zonwering in of uitschakelen bij zon of schaduw
  • etc. etc.

U ziet met domotica kunt u veel systemen koppelen zodat alles samen met elkaar werkt. 

Is een slim alarminstallatie duur?

Eerste vraag wat is duur.. Laten we zeggen dat een slim apparaat duurder is. Kijk bv naar Philips Hue deze lampen zijn aanzienlijk duurder dan een gewone lamp De prijs is ca. 30% duurder dan een “gewoon”. Maar als u het goed inzet heeft u er meer genot aan dan alleen beveiligen.

Nadelen

Een “nadeel” kan zijn dat alles op elkaar gekoppeld is qua techniek. Een storing in een hoofdunit en u kunt het domotica gedeelte niet goed gebruiken. Kies daarom ook altijd voor een domotica component welke ook handmatig is te bedienen.

Bediening van al die slimmigheden

Bediening van het een alarminstallatie kan altijd nog met het bedienpaneel. Maar natuurlijk heeft het slimme alarmsysteem ook een app. waar u alles op kan regelen. De beveiliging maar ook alle gekoppelde apparaten zoals de kachel, verlichting etc.

Wilt u een gekeurd alarmsysteem? Ons advies ga voor een slim beveiligingssysteem Met een slim alarmsysteem heeft u volledige controle over uw pand. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

PS. U kunt het slimme beveiligingssysteem zo groot maken als u wilt. Maar ook kunt u later altijd uitbreiden. Wel zo slim.