Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Stap voor stap naar jouw animatie

Stap voor stap naar jouw animatie

Wanneer je een animatie wilt laten maken, kun je natuurlijk je slimme neefje om hulp vragen. En misschien kan die inderdaad een mooi en flitsend filmpje maken. Daar is niets op tegen, wanneer je op zoek bent naar iets om een familiefeest of het jaarlijkse uitje van je jaarclub mee op te vrolijken. Maar als het gaat om een animatie video voor je bedrijf, dan is het toch een beter idee om in zee te gaan met een gespecialiseerd animatie bureau, zoals Donker Media uit Eindhoven.

Animatie is meer dan leuke plaatjes

Een goede video is namelijk zoveel meer dan het maken van een mooi bewegend plaatje. Sterker nog, voordat de animatoren aan het werk kunnen is er al heel wat werk verricht door communicatie experts. De basisgedachte is dat vanaf het begin zoveel mogelijk helderheid moet worden gecreëerd en dat eventueel bijsturen in een zo vroeg mogelijk stadium het beste is.

Door gerichte vragen te stellen worden de briefing en het concept opgezet. Hierin wordt helder wat het doel is wat je met de animatie video wilt bereiken. Op basis daarvan wordt net zo lang geschaafd en geschuurd tot de essentie van je boodschap duidelijk is. Dat, en dat alleen, is de kern van jouw video.

Indien deze fase naar tevredenheid is afgerond, zal worden gewerkt aan een storyboard. Dit is een getekende weergave van het uiteindelijke filmpje dat aan je gepresenteerd wordt voor feedback. Op basis van deze gezamenlijke sessie wordt het storyboard aangepast.

Vervolgens zoeken we de juiste illustraties bij je storyboard en selecteren we, uiteraard in overleg, de stemacteur die het filmpje gaat inspreken.

Daarna komen de animatoren pas in beeld. Zij gaan aan de slag met het storyboard. Waar nodig worden ze ondersteund door de communicatie deskundigen, maar inmiddels hebben de animatoren van Donker Media al voldoende ervaring opgedaan om te weten wanneer een geluidseffect helpt om de aandacht in een bepaalde richting te trekken.

Je ziet, voor het laten maken van een animatie video is het noodzakelijk dat een grote verscheidenheid aan professionals in nauwe samenwerking optreden. Daarom is het zo fijn dat Donker Media al deze disciplines in vaste dienst heeft en werkt vanuit een eigen animatie studio.

Gerelateerde artikelen

Een compressor helpt bij het behalen van een goed resultaat van uw project in regio Amsterdam

WBSO advies voor subsidies

Zakelijke telefonie van PBX Complete