Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Wat is de betekenis van een pen?

Een pen is een schrijfinstrument waarmee mensen makkelijker inkt op een oppervlak kunnen aanbrengen en verplaatsen. Over het algemeen wordt deze inkt op papier verspreid. De meeste pennen worden zo ontworpen, dat ze ergonomisch in de hand liggen. De meest voorkomende kleur inkt is donkerblauw. Andere veel voorkomende kleuren zijn rood, zwart en groen. Buiten verschillende kleuren inkt, zijn er ook veel verschillende soorten pennen. Denk hierbij aan balpennen, vulpennen, fineliners en gelpennen. Het is vaak ook mogelijk om te kiezen voor een luxe pen graveren. Vaak worden deze pennen gegeven als relatiegeschenk. 

Het nut van digitale pennen

Behalve fysieke pennen zijn er tegenwoordig ook digitale pennen. Deze worden gebruikt om te schrijven op tablets en smartboards. Vaak lijkt het alsof je schrijft met een echte pen en lijkt de stijl op het beeldscherm ook op echte inkt. Het verschil met een echte pen is dat deze informatie kan worden opgeslagen op een computer. Daarbij kunnen deze handgeschreven aantekeningen vaak ook omgezet worden in getypte tekst. Vaak worden daar verschillende software programma’s voor gebruikt. Een voorbeeld hiervan is ICR en dit staat voor intelligent character recognition. Deze herkent geschreven iconen en zet dit om in getypte tekst. 

Waar komt het woord pen vandaan?

Het woord pen betekent oorspronkelijk schacht. Het is afgeleid van het Latijnse woord penna wat veer betekent. Dit komt doordat de eerste pennen werden gemaakt van ganzenveren en andere grote veren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwanen of raven. Later werd er ook riet gebruikt wat langs de sloot werd gevonden. Hierbij werd onderscheid gemaakt tussen open en gesloten riet. Open riet betekende dat de punt net zoals bij veren gespleten kon worden. Hierdoor kon je bredere lijnen maken. Bij gesloten riet kon de punt niet uit elkaar gebogen worden, hierdoor konden ze erg strakke lijnen creëren. De eerste stalen pennen werden geproduceerd in het begin van de 19e eeuw.

Wat zegt het gebruik van een pen over jou?

Behalve schrijven doen we ook veel andere dingen met onze pen. Denk hierbij aan kouwen, krassen, tikken en andere zaken. Wat zeggen deze handelingen over jou? Een pen simpelweg vasthouden kan al houvast bieden. Dit helpt vaak wanneer iemand nerveus is, het idee dat je iets vast hebt zorgt voor een gevoel van veiligheid. Mensen die hun pen ronddraaien tussen hun vingers zijn vaak gespannen of ongeduldig. Dit terwijl klikken juist een teken is van nervositeit. Kauwen of kluiven op een pen wordt ook gebruikt voor een gevoel van veiligheid, vooral wanneer iemand gestrest is. 

Hoe verwijder je inktvlekken?

Het zal je maar gebeuren, je hebt net gekozen voor parker pen graveren en wanneer je er voor de eerste keer mee schrijft heb je een inktvlek. Hoe kom je hier dan vanaf? Er zijn drie manieren om inktvlekken te verwijderen. Ten eerste kan je haarspray gebruiken op de vlek. Hierdoor zou de vlek langzaam weg moeten trekken, hierna kan je het kledingstuk wassen. De tweede optie is de kleding in te smeren met afwasmiddel op glycerine basis. Hiermee dep je de vlek en wanneer er geen inkt meer uit de stof komt, kan je deze wassen. Als laatste kan je zuiveringszout gebruiken om de inkt te verwijderen.