Samen 1
Image default
Auto's en Motoren

Kies jij voor een spoedcursus rijlessen?

Heb je altijd al je rijbewijs willen halen en kun je simpelweg niet wachten? Of heeft het haast dat je je rijbewijs zo snel mogelijk haalt, bijvoorbeeld voor werk? Dan is een spoedcursus rijlessen bij een rijschool in Tilburg misschien wel iets voor jou. Wij zetten de voor- en nadelen van zo’n spoedcursus rijlessen voor je op een rijtje.

Voordeel: snel je rijbewijs

Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je snel je rijbewijs kunt halen. Om deze reden kiezen mensen ook meestal voor een spoedcursus. Je hoeft immers maar zo’n 2 weken te lessen.

Nadeel: concentratie

Je moet echt een goede concentratie hebben. Je lest namelijk makkelijk zo’n 4 uur op een dag. Dat is best pittig, zeker wanneer je allemaal nieuwe dingen leert. Besef dit dan ook van tevoren.

Voordeel: theorie en praktijk niet door elkaar

Voordat je aan een spoedcursus rijlessen mag beginnen moet je je theorie examen gehaald hebben. Je focust je dus eerst op het theoriegedeelte, en daarna op het praktijkgedeelte.

Nadeel: geld

Meestal is een spoedcursus rijlessen wel een stukje duurder dan dat je gewoon rijlessen neemt.

Voordeel: niet steeds maar een paar dingen leren

Wanneer je normaal rijles hebt leer je een paar dingen, en de volgende keer als je rijles hebt moet je er “weer even inkomen”. Dat is niet zo bij een spoedcursus, want je lest langer dan één of twee uurtjes.

Nadeel: informatie verwerken

Bij een spoedcursus rijlessen bij bijvoorbeeld een rijschool in Tilburg leer je veel stof op één dag. Je moet er wel toe in staat zijn om deze stof te verwerken. Hier kun je niet pas mee komen wanneer je je rijbewijs hebt gehaald.

Ga altijd na of jij denkt dat je geschikt bent om een spoedcursus rijlessen te volgen. Zoals je leest heeft het vele voordelen, maar ook een aantal nadelen. Weeg deze tegen elkaar op en maak een beslissing waar jij achter staat. Rijlessen moet immers leuk zijn!

https://rijschoolintilburg.nl/