Samen-1

Animatiebedrijf inschakelen

Animatiebedrijf inschakelen

Een animatie bedrijf kan voor je bedrijf ontzettend veel betekenen. Zij zijn namelijk degene die een animatie in elkaar kunnen zette. Wist je namelijk dat het helemaal niet zo heel erg simpel is om een animatie te ontwikkelen. Een bedrijf is toch echt wel vele uren bezig om jouw filmpje te maken. Maar wat doet een animatiebedrijf  nu eigenlijk en waarom zou je ze inschakelen?

Het proces van animeren

Het proces van animeren begint altijd met het script. Dit is een blad met alle tekst die voor moet komen in de video. Deze stap is dus erg belangrijk en dit heeft een grote invloed op het eindproduct. Aan de hand van het script zal het bedrijf zich buigen over het storyboard. Op het storyboard wordt eigenlijk het gehele verhaal verteld. Dit doen ze door een stripverhaaltje te maken, zo weten zij hoe het in globale lijnen er uit moet gaan zien. Ook kijken ze door middel van het storyboard naar de geluiden die toe moeten worden gevoegd en naar de soort voice over die er nu eigenlijk moet komen. Vaak heeft het bedrijf zelf wel mensen die ze kunnen regelen voor de voice over, als ze nu niemand kunnen vinden dan zijn zij ook degene die verder gaan zoeken om toch nog een geschikt persoon te vinden.

Wat zijn nu de voordelen

Een animatie kan heel erg goed zijn voor uw bedrijf. Hier zijn verschillende redenen voor. Ten eerste zorgt een animatie voor een erg jonge uitstraling. Het is namelijk net even wat anders dan de normale reclame die je op tv ziet. Hierdoor zorg je er voor dat je afstand neemt van de concurrent. Dan komen we gelijk bij het tweede puntje, het zorgt er namelijk voor dat mensen beter opletten als ze het filmpje bekijken. Omdat het nieuw is ligt de focus veel hoger. Hierdoor kun je als persoon makkelijker informatie opnemen en zo blijft de boodschap beter hangen. Ook is het zo dat het je een hele hoop tijd bespaart. Als je zelf aan de slag gaat om een filmpje te maken dan ben je heel erg lang bezig. Je weet niet echt wat je aan het doen bent en het resultaat zal dan ook niet echt top zijn. Er zitten dus heel erg veel voordelen aan het inschakelen van een animatiebedrijf. Het is dan ook echt zo dat je bedrijf naar het volgende niveau getild kan worden door middel van een animatie.

Waar moet je op leggen?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je besluit om een animatiebedrijf in te schakelen. Het eerste wat je moet doen is zorgen dat toch wel een bedrijf zoekt wat goed te boek staat. Hier moet je dus letten op de beoordelingen van anderen. Aan de hand hiervan kun je namelijk zien wat de klanten vinden van het bedrijf. Je kunt het beste gewoon op internet zoeken naar recensies. Ook moet je letten op de vorige projecten van het bedrijf. Zo zie je wat voor een soort kwaliteit het bedrijf kan leveren. Zo heeft bijvoorbeeld Donker Media veel projecten gehad, waaronder projecten voor de Blokker en de ING. Dit laat wel zien dat zo’n bedrijf heel erg betrouwbaar is om in te schakelen.

Animatie of video

Een animatie wint het echt van een video. Een normale video of een normaal reclame filmpje is al heel de dag op de tv. Hierdoor gaan deze filmpjes vaak aan je voorbij. Een animatie is dan ook een handige manier om anders te zijn dan de anderen. Daarnaast is het soms ook nog eens goedkoper om een animatie te laten maken dan een video. Dit komt omdat een video veel meer mensen vereist dan de animatie. zij moeten namelijk in het filmpje spelen. Een animatie heeft dus meer voordelen dan een filmpje en staat echt op nummer een.

Conclusie

Een animatie is dus echt een ideale manier om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Het zorgt er voor dat je net eventjes dingen anders aanpakt dan de anderen. Ook kun je er nog eens tijd en geld mee besparen als je kiest voor een animatie in plaats van een video. Je moet wel even een beetje onderzoek doen voordat je een animatiebedrijf  inschakelt. We hebben nog een paar tips voor je om te zorgen dat je het beste resultaat mogelijk krijgt. Zorg er ten eerste voor dat je goede instructies meegeeft aan het bedrijf. Zo zorg je er voor dat je geen fouten krijgt in de communicatie. Ook moet je er over na denken wat voor een soort illustraties je wilt hebben in je animatie. Volg de tips op uit dit artikel en je kunt er zeker van zijn dat je een goed resultaat zal krijgen.