Samen 1
Business / Business Services

Ben jij blij op je werk?

Inmiddels is Bevrijdingsdag weer voorbij, een dag waarbij we in heel Nederland stil staan bij onze vrijheid. We hebben allemaal stuk voor stuk gelijke kansen en een enorme berg aan welvaart. Inmiddels zijn er nog maar weinig generaties die ook daadwerkelijk oorlog in ons land hebben meegemaakt. We hebben de mogelijkheid om te zeggen wat we willen en kunnen doen wat we leuk vinden. Maar doet ook daadwerkelijk iedereen werk wat bij hem past? Sommigen staan nog steeds met tegenzin op en zitten vast in een dagelijkse sleur. Omdat er nou eenmaal altijd wat minder leuke kanten aan elk baantje zitten hier een aantal tips om het beter naar je zin te hebben op je werk. Deze zakelijke coaching kan misschien wel het licht aan het eind van de tunnel zijn. Klik hier voor meer informatie.

Zorg er voor dat je niet leuke werk leuk wordt. Dit klinkt als een vrij simplistische oplossing. Maar vind voor je zelf een manier om toch voldoening uit je werk te halen, zorg bijvoorbeeld dat je de allerbeste wordt op je vakgebied. Stel doelen voor jezelf zoals een x aantal taken afronden per dag of een verassend hoge kwaliteit van je werk aanhouden. Deze doelen dienen natuurlijk wel uitdagend genoeg te zijn zodat je echt trots kan zijn als ze behaald zijn.

Als dit het niet is, wat doe je dan wel graag. Droom er op los, zet dit op papier en ga vervolgens bedenken hoe je dit kan behalen. Is dit bijvoorbeeld mogelijk door door te groeien binnen je huidige bedrijf of moet je juist op zoek naar een andere functie? Welke functie is dat en hoe ga je hier komen? Waar zie jij je zelf over 5 jaar?

Mocht je nou vast zitten in je huidige baan en bang zijn dat je dit niet nog 6 maanden overleefd zonder van een flat af te springen ga dan eens langs bij een bureau gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding. Een sparringsparnter is altijd fijn en het kan helpen om je dromen meer structuur te geven.

http://carrierepoort.nl/werknemer/portfolio-werknemer/zakelijke-coaching