Samen 1
Business / Business Services

De dazenval bij een dazenplaag alles om u en uw paarden vrij te houden van overlast

Dazenval Plaatsen ? er 1 maken of juist een dazenval kopen? 

 

Voor het voorjaar van 2016 zijn er weer veel ontwikklingen in de markt van  landbouw, veehouderij en natuurlijk ook voor u als consument. Wij van dazenvanger.nl houden dit uiteraard goed in de gaten en kunnen zeker adviseren dit jaar een dazenval aan te schaffen.  In voorgaande jaren werden veel pesticiden gebruikt en zware chemincalien in bij de bovenstaande bedrijfsvormen. 1 van de oorzaken van een sterfte in het insecten ligt bij het gebruik van pesticiden. De dazen welke een plaag vormen in begin van deze eeuw werden langzaamhand minder tot er in 2008 nieuwe regels kwamen vanuit brussel. De Europese unie besloten pesticiden in te dammen en het gebruik van gif en wij denken dat dit goede ontwikkeling is voor mens en dier.

 

De dazenpopulatie en het vormen van een dazenplaag in het voorjaar 

Door de zachte winters, het bovenstaande en de bewerking van de biocentrales heeft de daas zich enorm ontwikkeld in de populatie. Er zijn maar liefst 38 soorten in Belgie en Nederland en als je begrijpt dat 1 vrouwtje per seizoen 5000 larven legd is het tijd zeker tijd om een dazenval te kopen. De daas is namelijk een insect dat zich niet voed op nectar zoals een lief bijtje, nee het dazenvrouwtje jaagd werkelijk met haar infrarode ogen op alles wat beweegd en bloed bij zich draagt. Het hoofdmenu voor de daas is vee zoals paarden, koeien, schapen! Sommige paarden eigenaren komen op een zomerse dag terug op stal en zien hun paard badend in het zweet door 30 dazen achterna gezeten te worden. Naast deze dieren zijn ook steeds vaker mensen aan de beurt op camping, buitenplaatsen en bij zwembaden.

 

Plaatsen waar de meeste hinder is van dazen:

Paarden pensions
Rundvee bedrijven
campings
zwembaden
golf, voetbal en overige sportvelden

 

Verschillende soorten dazenvallen 

Er zijn gelukkig oplossingen om de daas aan te pakken zodat u en uw dieren vrij zijn van die bejaagende wezentje. Met een dazenvanger kan je op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter de populatie goed aanpakken. De stamregel voor een dazenval is dan ook 1 dazenvanger per hectare. De dazenval doet zich voor als prooi, de bal of emmer  welke onder de vanger hangt word heet, beweegd en zo denkt het dazenvrouwtje dat het een zoogdier is dat bloed heeft voor haar voortplanting. meer informatie over de werking van een dazenval << vind u hier. Er zijn verschillende soorten dazenvallen te koop in diverse prijsklassen welke u bij dazenvanger kunt kopen.

 
Enkele merken dazenvangers

 

Mocht u naar aanleiding van dit artikel opzoek zijn naar informatie of de aankoop van een dazenval, de werking of wilt u wellciht zelf een dazenvanger maken? Kijk dan snel eens op dazenvanger.nl!

 

Dazenvanger.nl De daas de baas!

https://dazenvanger.nl/