Samen 1
Image default
Business / Business Services

Hoe beits je een tuinhuisje met Moose Färg?

Iedereen besluit wel eens zijn tuinmeubels opnieuw in de verf te zetten, zijn tuinhuisje een likje verf te geven of de schutting verven met een vochtregulerende beits. Echter, waar koop je deze verf van hoge kwaliteit en hoe pas je dit toe? Bij Moose Färg ben je helemaal aan het juiste adres als je van plan bent om één van deze klussen onder handen te nemen. Moose Färg verkoopt namelijk houtverf van kwaliteit naar het Zweedse recept. Deze is gebaseerd op natuurlijke oliën en heeft daardoor een vochtregulerende werking. Van afbladderende verf zul je dus niet snel last hebben, omdat deze verf ervoor zorgt dat de verf uitzet en krimpt wanneer het hout dat ook doet.

Transparante beits aanbrengen

Moose Färg biedt verschillende soorten beits aan, maar de transparante beits is erg aan te raden als je de houtnerven zichtbaar wil houden. Deze transparante beits is tevens vochtregulerend en zal een mooi eindresultaat bewerkstelligen, mits de houtverf goed aangebracht is. Dat houdt in dat er een aantal weken gewacht moet worden met het in elkaar zetten van de planken na het beitsen, omdat dit anders afdoet aan de kwaliteit van het hout. Met name nieuw hout duurt over het algemeen langer om te drogen. Zolang het hout nat is, kan dit gezien worden aan de dikte van het hout dat er wat gezwollen uitziet. Leg de planken daarom op een plek waar de wind doorheen waait, zodat het droogproces verkort wordt en laat het hout eventueel drogen in de zon waar mogelijk. Op die manier zal het resultaat verbluffend zijn en kan er langdurig genoten worden van het tuinhuisje of tuinmeubel.

Meer weten?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de houtverf en beits van Moose Färg? Neem dan snel een kijkje op de website voor meer informatie en advies voor diverse klussen!

https://www.moosefarg.nl/