Samen 1
Business / Business Services

Informatie om een hotel te boeken in Brussel

Brussel is niet alleen geliefd door toeristen, maar hotels worden ook volop gebruikt door zakelijke bezoekers. Van alle hotelovernachtingen in Brussel, was maar liefst 55% geboekt door zakelijke reizigers. In het centrum van Brussel bevinden zich, uiteraard, de meeste hotels van de hele hoofdstad. Gevolgd door Sint-Gillis, bekend van de concerthal Ancienne Belgique en het Paleis voor Schone Kunsten.

In 2015 werden er 665 UIA meetings en 112 ICCA meetings bezocht door zakelijke bezoekers. Zet hiernaast de 7.381 bezichtigen met gids, dan zie je dat Brussel voor toeristen een zeer geliefde stad is. Toch verschillen de aantallen van toeristische bezoeker en zakelijke bezoeker niet veel. Iets meer zakelijke bezoekers, 55%, bezoeken de hoofdstad van België. Deze trend zie je ook terug in de hotelovernachtingen. België is sowieso koploper in het hosten van zakelijke reizigers, de meeste overnachtingen zijn zakelijk.

Wil je Brussel bezoeken, dan zijn voor zakelijke bezoekers de drukste maanden mei, juni en oktober, dus net voor en net na de school zomervakantie. Voor toeristen is augustus de drukste maand. De gemiddelde prijs voor een overnachting in een hotel in Brussel zit rond de 107 euro. Ga je een weekendje naar de Belgische hoofdstad, reken dan op een gemiddelde prijs per nacht van 80 euro. Zoek dus goed naar aanbiedingen of speciale acties, dat scheelt behoorlijk in je prijs per hotelovernachting.

De prijzen per nacht verschillen uiteraard door de buurt waar je een hotel gaat boeken. In het Europees hoofdkwartier zijn de prijs per overnachting gemiddeld het hoogst, 132 euro. Boek je een hotel rond de ring van Brussel, dan betaal je gemiddeld het minst per nacht, 89 euro.

Brussel is de populairse Europese bestemming voor het organiseren van internationale congressen en meetings en zefls tweede wereldwijd. Het is de hoofdstad van Europa en de centrale ligging zijn hier reden van. Er zijn in Brussel 109 hotels met conventie zalen, van 3 sterren tot 5 sterren. Naast de congressen en conventies is Brussel ook zeer geliefd bij grote beurzen. Met name de Brussels Expo is hier uitermate geschikt voor en ook ontzettend goed bereikbaar. De drukst bezochte beurs is de Motor Show en de Batibouw, beiden in de Brussels Expo.

En wil je een museum bezoeken, dan kun je kiezen uit 120 verschillende musea verdeeld over de hele stad. Of ga voor een van de grote evenementen zoals het Brussels Summer Festival, Memorial van Damme, Foire du Midi Zuidfoor of de Brussel Winterpret.

Brussel aanvliegen doe je vanuit Brussel Airport in Zaventem of Brussel Airport Zuid in Charleroi. Brussel Airport is het grootste vliegveld van de twee en Brussel Airport Zuid staat vooral bekend door de low-budget vliegmaatschappijen die vanaf hier landen en vertrekken. In Brussel zelf kun je kiezen uit tal van transportmiddelen zoals de metro, tram, bus, taxi, huurfietsen en natuurlijk gewoon met de voet.

http://www.marriott.com/hotels/travel/brumt-courtyard-brussels-eu/