Samen 1
Business / Business Services

Lamelparket kopen

Bent u op zoek naar lamelparket? Bij Bax Houthandel haalt u topkwaliteit in huis. En dat al vanaf €17,95. Dat doet Bax Houthandel geheel in eigen beheer. Er zijn verschillende soorten lamelparket waar u uit kunt kiezen.

Soorten lamelparket

Lamelparket produceert Bax Houthandel in eigen beheer uit multiplex met een toplaag. Lamelparket is het vloertype van deze tijd. Belangrijk daarbij is wel dat het lamelparket van multiplex is gemaakt. Het is een zeer stabiel vloertype en geschikt voor vloerverwarming. U kunt bij Bax Houthandel terecht voor lamelparket tot wel 33 centimeter breed!

Eigen productie

Bax Houthandel produceert in onze eigen fabriek twee verschillende varianten lamelparket in eigen beheer. Welke zijn dit?

  1. Budget lamel parket van 14 millimeter dik tot een breedte van 21 centimeter.

  2. Multiplank lamelparket (ook wel duoplank genoemd) van 19 millimeter dik tot een breedte van 33 centimeter.

Welke vloer voor u geschikt is, kunt u bepalen door ons stappenplan te volgen. Per onderdeel kunt u een keuze maken, zodat duidelijk wordt welke vloer de beste keuze is voor uw situatie.

Budget Lamelparket 14 millimeter dik

Het budget lamelparket is 14 millimeter dik. Opgebouwd uit 2,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex. Er is bij ons ook een variant van 1,5 millimeter op 12 millimeter multiplex. Het parket is van hoge kwaliteit, waar u toch niet veel voor betaalt.

Deze vloeren zijn zeer geschikt voor ruimtes waarbij aan de vloer iets lagere eisen worden gesteld. Een voorbeeld is de slaapkamer of voor het gebruik in huurhuizen. Er zijn legmogelijkheden beschikbaar om de vloer zo te installeren dat deze eveneens verhuisbaar is.

Lees hier over de kwaliteitsverschillen tussen lamelparket: lamelparket kwaliteit.


Multiplank lamelparket 19 millimeter dik

Wat is een multiplank en de verhouding tot de kwaliteit? Een hogere kwaliteit lamelparket vinden we terug in de markt onder de naam: multiplank of duoplank. Bax Houthandel produceert een kwaliteit met een totale dikte van 19 millimeter, 4 millimeter toplaag en 15 millimeter multiplex.

Informatie over verschillende zaken rondom lamelparket vindt u hieronder.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een verzamelnaam voor een groep producten die bestaan uit een toplaag met een vloer eronder. Het verschil in kwaliteit hangt af van de vloer die wordt gelegd onder de toplaag.

Lamelparket classificatie

Er is lamelparket dat is opgebouwd uit een middenlaag van houten latjes met aan de bovenkant een houten toplaag en aan de onderzijde een veneer om het geheel recht te houden. Lamelparket van hogere kwaliteit is een lamelparket vloer opgebouwd uit multiplex en een houten toplaag. Dit lamelparket staat bekend als multiplank, duoplank of samengestelde plank.

Bij Bax Houthandel krijgt u een lamelparket vloer van de hoogste kwaliteit. Wij gebruiken multiplex als basis voor onze lamelparket vloeren. Bovendien zijn de toplagen altijd watervast (op D4 niveau) verlijmd. Dit is het hoogste niveau dat mogelijk is als het gaat om verlijmen.

Als u kijkt in de markt naar hele brede vloerdelen, dan zijn deze gemaakt van multiplex en niet van houten latjes. De reden is dat multiplex veel stabieler is en het risico dat uw lattensysteem vervormt veel kleiner is.

Lees verder: lamelparket kwaliteit.

Nuttige lamelparket link: