Samen-1

Leads kopen doe je met verstand

Leads kopen vraagt meer inzicht. Een lead kopen in een bulkpakket is weggegooid geld. De leadprovider die dit aanbiedt struint het internet af op zoek naar allerlei individuen die op de meest obscure wijze hebben aangegeven interesse te hebben in uw product of dienst. U krijgt het bulk pakket aangeleverd en slechts 1 promille blijkt werkelijk interesse te hebben. Deze lead kost u wellicht maar € 15,- aan directe kosten, maar als u realistisch gaat rekenen, dan komt u tot de conclusie dat uw handlingkosten ook minimaal € 15,- zijn. Kortom een lead kost u € 30,- maar is nog altijd geen klant. U heeft 100 geïnteresseerden nodig om te komen tot 1 nieuwe klant.  Concreet kost een nieuwe klant u € 3000,-

Hier valt u van achterover en dan is het nog maar te hopen dat u veel marge heeft op uw product. Veel verstandiger is om een bedrag per lead te betalen, maar dan wel voor gekwalificeerde leads die exclusief voor uw organisatie zijn gevonden. Dit klinkt onwaarschijnlijk, maar het bestaat welk. Een website die voor u wordt gebouwd om klanten binnen te halen die aangeven interesse hebben. Concreet een koopbehoefte hebben. Deze worden gebeld door een kwalificatiemedewerker en deze zal bepalen aan de hand van een vragenlijst of de lead voldoet aan uw gewenste klantprofiel.

Bij een positief krijgt u de klantinformatie doorgestuurd en dan is het zaak dat u direct aan de bak gaat, want de lead is HOT. De klant wenst bij u te kopen en weet dat hij of zij door u of uw medewerkers gecontacteerd gaat worden binnen 8 werkuren… Voordat uw concurrent hoort van een lead heeft u al lang een contract getekend. Virgoleads is een organisatie die zo werkt. Deze organisatie is opgericht vanuit de frustratie van twee salesmensen die de wereld rondreisden.  Samen hebben ze meer 75 jaar saleservaring en dragen dit over op medewerkers in hun eigen organisatie. De medewerkers werken met plezier voor Virgoleads, omdat zij worden gewaardeerd. Het zijn doorgaans WO en HBO opgeleide dames die vanuit huis kunnen werken dankzij de Voip-technologie. Hierdoor verliezen ze geen onnodige reistijd en nadat de informatie van een lead is verwerkt, kunnen zij deze doorgeven aan de contactpersoon binnen uw organisatie. Niet zomaar willekeurig, maar volgens de afspraken die zijn vastgelegd in het DAP (Dossier Afspraken en Procedures). Klanten moeten wel beseffen dat je niet vandaag een traject opstart en morgen al de eerste aanvragen hebt. Op No Cure No Pay wordt ook niet gewerkt, maar u krijgt wel garantie op de leads. Zou deze niet voldoen, dan hoeft u niet te betalen en krijgt u zelfs € 50,- toe. Tot op heden is het nog altijd niet nodig geweest om te moeten uitbetalen.