Samen 1
Business / Business Services

Soorten ongedierte in de keuken

Jij bent niet de enige die naar de keuken gaat als je honger hebt. Ook verschillende soorten ongedierte gaan in jouw keuken op zoek naar voedsel. Ongedierte in de keuken is vragen om problemen. Het oogt onhygiënisch, brengt schade met zich mee en in het ergste geval zelfs voedselvergiftiging. Als je ongedierte in de keuken tegenkomt, dan is het waarschijnlijk een van deze vijf soorten ongedierte.

Mieren

Mieren komen via de kleinste kieren en gaten je huis binnen op zoek naar voedsel. Door deze zoveel mogelijk te dichten, verklein je de kans op ongedierte in de keuken. Zorg verder dat je zelfs de kleinste druppel of kruimel van je aanrecht verwijdert.

Vliegen

Vliegen verspreiden allerlei bacteriën met mogelijk voedselvergiftiging als gevolg. Met horren voor ramen en deuren heb je nog de meeste kans om vliegen buiten te houden. Ruim direct je vaat op als je dit ongedierte in de keuken wilt vermijden.

Knaagdieren

Ook knaagdieren als muizen en ratten komen graag in keukens, omdat hier altijd voldoende voedsel, warmte en schuilplekken te vinden is. Als je dit ongedierte in de keuken aantreft, bestrijdt dit ongedierte dan zo snel mogelijk. Knaagdieren zijn grote ziekteverspreiders, brengen grote schade toe en wil je dus niet in je keuken hebben.

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen om dezelfde reden als het andere ongedierte in de keuken: voedsel, warmte en schuilplek. Houd je keuken schoon, ruim gemorst eten en drinken direct op en probeer op die manier om kakkerlakken te voorkomen. Kakkerlakken hebben aan een druppel vet al genoeg om maanden te overleven.

Voorraadinsecten

Ander ongedierte in de keuken dat vaak voorkomt, is voorraadinsecten. Deze insecten vind je altijd op plekken waar voldoende voedselvoorraden te vinden zijn, dus ook jouw keuken. Ze kunnen via buiten naar binnen zijn gekomen, maar het is ook mogelijk dat ze al in het eten zaten voordat het in de winkel kwam te liggen.

Last van ongedierte in de keuken?

Ongedierte in de keuken, dat wil je niet. Ongedierte in de keuken is ten eerste een vies idee, maar het vormt ook een gevaar voor je gezondheid. Ongedierte in de keuken moet je daarom ook zien te voorkomen. Houd je keuken schoon, berg voedsel veilig op en zet je vuilnis goed weg. Heb je toch ongedierte in de keuken, laat dan een professionele ongediertebestrijder langskomen om het ongedierte in de keuken te bestrijden.