Uitgaan en uiteten in Brussel

Waarschijnlijk is het ook bij jou bekend, Brussel is de hoofdstad van België, zowel van de vlaamse gemeenschap als de franse gemeenschap. De eeuwenoude stad heeft nog steeds haar authentieke uitstraling en karakter. De volledige naam is ‘het Brussels Hoofdstedelijk Gewest’ en het telt in totaal ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Het stedelijk gebied, inclusief de voorsteden, heeft ongeveer 1,8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land. Maar wat kan je nou doen als jij een stedentrip hebt naar Brussel? Wat is er allemaal te doen? Vooral belangrijk; hoe is het uitgaan en uiteten in Brussel? Dit lees je hieronder!

De omgeving van ‘la Grand Place’ ook wel de Grote Markt
De grote markt is het hart van het Historische centrum van de belgische hoofdstad, en je raad het al, het trekt veel toeristen. De cafés, restaurants en terrasjes aan het plein zijn naar verhouding iets duurder dan een aantal straten verder, maar het biedt een prachtig uitzicht over de grote markt. Houd er wel rekening mee dat veel eetcafétjes aan de grote markt in het weekend vaak vol zitten rond de lunch en in de avonduren. Als je wilt uitgaan in de buurt van de Grote Markt, dan wordt aangeraden om naar de omgeving van de Beurs, de Kolenmarkt en het St Goriksplein te gaan.

Vis eten in Brussel
Wanneer u eens trek heeft in heerlijke vis dan moet u vooral door de Beenhouwersstraat en de korte Beenhouwersstraat lopen. Hier zijn veel visrestaurants te vinden. Daarnaast zijn er uiteraard ook restaurants te vinden waar vlees te eten is. Er zijn veel terrasjes waar veel gegeten kan worden. Door de sfeer en gezelligheid word het bezoeken van deze straat ook aangeraden wanneer je geen honger hebt of niet per se hoeft te eten.

Grieks eten in Brussel
Een straat verwijderd van de Grote markt ligt de Hoedemakersstraat. In de zijstraat La Rue du Marché aux Fromages (Kaasmarkt) zijn veel Griekse restaurants te vinden. Daarnaast zijn er ook restaurants met de Belgische keuken.

Scandinavisch eten in Brussel
In Brussel is er ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijk Scandinavisch eten. Er is namelijk een Scandinavisch restaurant Brussel dat traditioneel scandinavisch eten serveert en te vinden is bij het courtyard hotel van Brussel. Dit scandinavisch restaurant in Brussel is de Gard.

Uitgaan op het St. Goriksplein
Het St. Griksplein ligt erg dicht bij de Beurs van Brussel en het Marriott Hotel. Het is één van de belangrijkste uitgaansbuurten van Brusssel. Er zijn veel gezellige cafés, bars, restaurants en hotels te vinden.  

https://gardtastescandinavian.com/gard-brussels/