Samen 1
Business / Business Services

Vacature metselaar, iets voor jou?

Op het moment loopt het in de bouw sector goed. Er is veel werk en veel vraag naar technisch personeel. Bij de bouw wordt meestal gedacht aan de volgende banen: timmerman, werkvoorbereider, bouwvakker of projectleider. Wat echter ook bij de bouw gerekend wordt is het vak metselaar. Een essentieel beroep voor het maken van funderingen die bijvoorbeeld voor huizen gemaakt worden.

Wat doe je als metselaar?

Het vak metselaar wordt vaak onderschat. Vaak wordt er gedacht dat het er alleen maar om draait om een muur in elkaar te metselen. Echter is dit abslouut niet alles wat je tot het beroep metselaar kunt rekenen. Zo zorgt een metselaar ervoor dat oude gebouwen weer opgeknapt worden, dat de funderingen van een huis gemaakt worden en dat alles voor het toekomstige huis goed geïsoleerd is. Ook moeten ze ervoor zorgen dat de bouwmaterialen op de juiste manier zijn afgestemd. Het werken als metselaar brengt verschillende afwisselende kanten met zich mee. Zo kun je als metselaar op een kleine bouwplaats terecht komen, of juist op een grote. Ook kan het zo zijn dat als de ene klus klaar is je weer naar een andere bouwplaats gaat. Verder werk je buiten (wat natuurlijk ook voor de nodige afwisseling zorgt.)

Vacature metselaar iets voor jou?

Als je er van houdt om met je handen bezig te zijn, met collega’s samen te werken en het niet erg vindt om in weer en wind buiten te zijn, is het beroep metselaar zeker iets voor jou. Voor een opleiding tot metselaar volg je de mbo opleiding niveau 2. Bang te zijn dat er weinig werk in de metselaarsbranche is, hoef je niet te zijn. De grote hoeveelheid werk in de bouw straalt ook naar de metselaarsbranche uit. Direct aan de slag, bekijk hier de vacature metselaar.

https://www.vacaturebouw.nl/