Samen-1

Waarvoor wordt mobiele alarmering voornamelijk gebruikt?

Er zijn voor het gebruik van mobiele alarmering veel verschillende oplossingen. In het algemeen worden er drie toepassingen het meest gebruikt. Dat zijn alarmeringen die te maken hebben met agressie, geweld en voor alleen werkers die zich in gevaarlijke of ernstige situaties (kunnen) bevinden. Lees hier meer over de toepassingen van personenalarmering Secure2go.

Agressie en geweld op de werkvloer

Agressie en geweld is iets wat in elke samenleving helaas vaak te pas komt. Ook op de werkvloer. Wanneer je een alleenwerker bent loop je een groter risico om hiermee in aanraking te komen. Het lukt niet altijd om zo’n dergelijke situatie te de-escaleren en dan is het inschakelen van hulp soms noodzakelijk. Het is niet altijd mogelijk in een situatie, of bevorderd voor de de-escalatie om een mobiele telefoon te pakken en hiermee een alarmnummer te bellen. Als oplossing wordt hiervoor een noodknop aangeboden die zowel intern als mobiel ingezet kan worden. Hiermee kan gemakkelijk met één druk op de knop een alarmcentrale, die 24/7 beschikbaar is, gewaarschuwd worden die vereen volgens weer hulp kunnen inschakelen.

Invulling van een alarmknop

In Nederland worden er naar schatting elk jaar duizenden mensen ernstig bedreig. In veel gevallen heeft dit met persoonlijke situaties te maken maar in veel gevallen ook niet. Dit speelt zich dan af op de werkvloer of tijdens werktijd. De mensen die hiermee in gevaarlijke situaties terecht komen moeten zo min mogelijk risico lopen. Hierdoor worden velen soorten bedrijven tegenwoordig ook aangeraden om een dergelijk systeem als de nood- of alarmknop aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers veiliger zijn, zich veiliger voelen en minder gemakkelijk in gevaarlijke situaties komen. Wilt u nou meer weten over de mogelijkheden van deze alarmsystemen en de invulling hiervan? Secure2go bied al deze mogelijkheden aan, bekijk ze hier op de website van secure2go.