Samen 1
Business / Business Services

Wanneer is een dak aan vervanging toe?

Wanneer is een dak aan vervanging toe?

Hoe weet je wanneer jouw dak aan vervanging toe is? De beslissing of het tijd is voor een dakrenovatie, kan je het beste aan een professional overlaten. De levensduur van een dak hangt sterk af van het soort dak waar het om gaat.

Wanneer de dakbedekking niet meer goed functioneert, kan de dakconstructie aangetast geraken met hoge reparatiekosten tot gevolg. Een dak hoeft niet altijd volledig vernieuwd te worden. Als er enkel een lek is in het dak, kan dit vaak plaatselijk gerepareerd worden. Als de dakbedekking daarentegen het einde van de levensduur bereikt heeft, dan is het tijd om heel jouw dak te vervangen.

De levensduur van een dak

Elke soort dakbedekking heeft een verschillende levensduur. Dakbedekking van een plat dak gaat vaak minder lang mee dan dakbedekking van een schuin of hellend dak.

Hellende daken bestaan meestal uit riet of dakpannen. Hoe lang een rieten dak meegaat hangt af van onder andere de kwaliteit van het riet, de helling van het dak en de oriëntatie van het dak. Dakpannen gaan normaal gezien het langste mee. Natuurlijk is ook hier de levensduur afhankelijk van de kwaliteit en de omstandigheden van blootstelling.

Platte daken bestaan meestal uit bitumen dakpannen, EPDM of PVC. Een bitumen dakbedekking heeft veel onderhoud nodig, maar wanneer de dakpannen goed onderhouden worden, gaan ze tot 30 jaar mee. Een PVC dak is milieuvriendelijk en duurzaam. Dit materiaal heeft niet veel onderhoud nodig en heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar.

Laat je dak vervangen door specialisten

Bij Dakwerken Roofit kan je terecht voor alle dakwerken in Antwerpen met betrekking tot platte daken. Wacht niet om een dakwerker te contacteren tot er lekkages ontstaan, deze kunnen grote schade aanrichten aan de constructie van het dak.

https://dakwerken.be/