Op het eerste oog klinkt het vreemd, energie besparen met zakelijke telefonie, maar toch is dit zeer realistisch. Met zakelijke telefonie kunt u uw medewerkers veel efficiënter en flexibeler inzetten. Plaats en locatie zijn niet meer van belang zolang er maar internet is. De medewerkers kunnen zowel mobiel als vast via internet op het eigen VoIP telefonienetwerk bellen voor zeer lage kosten. Daar er minder personeel op kantoor aanwezig zal zijn, zakken ook nog eens de energie kosten.

Energiekosten en zakelijke telefonie

Als bedrijven denken aan energie besparen, dan vergeten ze vaak te kijken naar welk soort verlichting er wordt gebruikt.
Zakelijke telefonie moet ook slechts afgerekend worden naar gebruik. Ze kunnen namelijk door het plaatsen van LED verlichting zeer veel energie besparen op een passieve manier. Hiervoor hoeven de medewerkers niet te worden geïnstrueerd. Daarbij komt een aanvullend voordeel dat de levensduur van LED lampen veel langer is dan de traditionele TL-buizen. Als de overheid energie besparen toch hoog op de agenda wil zetten, dan zou dit een mooie subsidie optie zijn. Helaas worden de meeste van deze lampen in China geproduceerd, dus daarom is er geen actieve lobby om er ook echt werk van te maken. We gaan als Europa de Chinezen toch niet steunen… Althans dat is wat meneer de Gugt denkt als je leest wat hij wil doen met de importheffing op zonnepanelen. Hierover hebben we al eerder bericht, dus dat gaan we niet nogmaals doen. Hoge gebouwen Heeft een organisatie een kantoorpand met meerdere verdiepingen dan is het een idee om hierop cilindervormige turbines te plaatsen. De politie in Rotterdam had deze ook op het pand aan de Boezembocht. Zag er high-tech uit, maar tijdens de verbouwing van het pand zijn ze hopelijk tijdelijk verwijdert.

Anders vergaderen met zakelijke telefonie

Energie verbruik in vergaderruimten kan worden beperkt door staande te vergaderen. Hierdoor gaan vergaderingen minder lang duren. Dit heeft een neveneffect dat de productiviteit van de medewerkers toeneemt. Ze zullen sneller terug op de werkplek aanwezig zijn, zonder dat er nog langdradig wordt doorgekletst in een gemakkelijke, luie, vergaderzetel. Overigens spelen leveranciers van bureaumeubilair hier goed op in. Zij zorgen dat de vergaderzetels comfortabel zijn, zonder dat de gebruiker dit in de gaten heeft. Een nog logischere oplossing is teleconferentie via zakelijke telefonie. Spaar reistijd, vergaderruimte en energie!

Meer informatie: https://www.zakelijketelefoniespecialisten.nl

Comments are closed.