Samen 1
Image default
Financieel

Bewindvoering in omgeving Ede nodig?

Als u of iemand in uw omgeving op zoek is naar bewindvoering omgeving Ede, neemt u het beste eens contact op met Bonum Ducis. Dit zijn de specialisten die u helpen uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij helpen voorkomen dat er meer of hogere schulden ontstaan. Wanneer iemand onder bewind staat, mag hij of zij niet meer zelf beslissen over de persoonlijke financiën en bezittingen. Een bewindvoerder wordt benoemd. Deze bewindvoerder zal zoveel mogelijk met de persoon die onder bewind staan, beslissen over de financiën én de bezittingen. Het moet gezien worden als een manier om het eigen vermogen te beschermen.

De bewindvoerder kan ook een familielid zijn. Echter een professionele vertegenwoordiger zoals Bonum Ducis kan wellicht de belangen beter behartigen juist omdat er geen familiaire relatie is tussen beiden. Een bewindvoerder wordt te allen tijde door de kantonrechter benoemd. Hij of zij moet ook jaarlijks het werk ter verantwoording voorleggen aan de kantonrecht. Een extra controle dus.

Bonum Ducis, bewindvoering Ede, dé oplossing

Bewindvoering Ede, betekent het uit handen geven van de financiën. Het kan voelen voor de betrokkene alsof alle touwtjes uit handen worden genomen. Feitelijk is dat ook zo. Maar alleen om de betrokkene te beschermen. Vaak is de persoon die onder bewind wordt gesteld iemand met een fysieke of mentale beperking of iemand die flink wat problematische schulden heeft. En is er op enig moment geen andere keuze mogelijk.

Als u of iemand die u kent hieraan voldoet, dan is deze dienstverlening die de professionals van Bonum Ducis te bieden hebben, wellicht een oplossing. Daarnaast biedt de afgegeven beschikking van de rechtbank bescherming tegen derden en voorkomt het misbruik van de financiële situatie.

Overstappen van bewindvoerder?

Wanneer u iemand bent of kent die niet tevreden is met de bewindvoerder die nu de zaakjes regelt, is het zelfs mogelijk om over te stappen. Er moet wel sprake zijn van een overtuigend onwerkbare situatie die door de huidige bewindvoerder is gecreëerd. U kunt dan een verzoek (laten) indienen bij de kantonrechter. Dit verzoek moet als klacht worden ingediend bij de kantonrechter.

Hoelang kan bewindvoering duren?

De termijn waarop bewind noodzakelijk wordt geacht, wordt alleen door de kantonrechte bepaald. Dit is afhankelijk van de ernst van de financiële situatie maar ook van de fysieke en/of mentale gezondheid. Die termijn verschilt per persoon.

Gerelateerde artikelen

Ontdek alle speciale 2 euromunten in ons ruime aanbod

Waarom bestaat een depositogarantiestelsel?

Het beste advocatenkantoor van Baarn