Samen 1
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de perfecte schooltas

Zo kies jij de perfecte schooltas

Wanneer je voor het eerst naar de basisschool gaat, dan is het vooral belangrijk dat je tas er stoer uitziet. Wanneer je naar de middelbare school gaat daarentegen, dan zijn er ook andere zaken belangrijk. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij gedurende de dag van lokaal naar lokaal moet lopen, een comfortabele tas wel zo fijn is. Vooral wanneer je een volledige dag les hebt en een flinke stapel zware boeken moet meeslepen, is een stoere tas alleen natuurlijk niet meer genoeg. Het is dan vooral belangrijk dat je tas comfortabel zit. Om je een eindje in de goede richting te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die jou helpen met het vinden van de perfecte schooltas. 

Budget

Net als bij iedere aankoopt, zal je ook voor de aanschaf van een schooltas voor jezelf of voor je kind een bepaald budget in je hoofd hebben. Toch is het belangrijk om dit budget deels los te laten. Vooral bij schoolgaande pubers, is het belangrijk dat ze een stevige comfortabele tas hebben. Gezien het feit ze doorgaans nog in de groei zitten, is het belangrijk dat wanneer ze de hele dag met een flinke stapel boeken moeten slepen, dit ook op de juiste manier kunnen doen. Door te kiezen voor een goedkope tas, zonder goede ondersteuning, loop je het risico dat ze last krijgen van de rug of nek. Ondanks dat ze een rugzak vaak niet stoer vinden en ze liever rondlopen met een gave paper bag, is het belangrijk ze ervan te overtuigen dat dit niet verstandig is.

Stijl

Niet alleen is voor veel kinderen het comfort belangrijk, maar telt eigenlijk alleen maar het uiterlijk van de tas. Daar worden ze immers, vooral in de brugklas op beoordeelt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat er op basis van uiterlijk wordt gekozen, maar je kunt hier als ouders wel rekening mee houden. Je wilt immers niet dat je kind dadelijk op school wordt gepest omdat hij of zij een vreemde kleur tas heeft, omdat de ouders deze zo fijn vonden zitten. Je gaat als volwassen toch immers ook niet met een strandtas naar het werk?

Materiaal

Afhankelijk van welke keuze je maakt, is ook het materiaal enigszins belangrijk. Zo zijn de meeste tassen tegenwoordig gemaakt van canvas. Een canvas tas heeft namelijk als voordeel dat ze ontzettend sterk zijn en wel tegen een flink stootje kunnen. Wel zo handig wanneer ze er dagelijks de nodige uurtjes mee op school rondlopen.