Als ondernemer ontkomt u er niet aan. Voor vacatures wilt u de beste kandidaten werven. Maar bent u dan veel tijd kwijt met het invullen van de vacatures? Heeft u het gevoel dat dit efficiënter kan? Schakel dan FairSterk in, een bedrijf wat u graag helpt met behulp van RPO recruitment (Recruitment Process Outsourcing). In welke situaties is het verstandig om deze specialist in te schakelen? Dat zijn onder andere de volgende situaties:

  • U beschikt over te weinig kennis van employer branding of arbeidsmarktcommunicatie
  • Een projectmanager voor de coördinatie van arbeidsmarktcommunicatie mist
  • U bent niet vindbaar voor de doelgroep
  • Het recruitment proces is inefficiënt

Herkent u zich in een van deze situaties? Dat helpen zij u graag als uw interim recruiter.

Creëer een sterk werkgeversmerk met RPO recruitment

Een specialist in RPO recruitment? Dat is FairSterk. Zij zetten graag samen met u de arbeidsmarktcommunicatie op, voeren deze vervolgens uit en coördineren het gedurende de hele campagne. Als u deze specialist als uw interim recruiter inschakelt, profiteert u van een sterk werkgeversmerk. Zij bouwen dit voor u op, wat u ook op de lange termijn nog goed kunt gebruiken. Maar ook profiteert u van goedkope werving, meer naamsbekendheid en een betere kwaliteit van het personeel. U onderscheidt zich door optimale candidate journey, waardoor sollicitanten en toekomstig personeel een ‘gevoel’ bij uw bedrijf krijgen. Ook zorgt de specialist voor meer naamsbekendheid op de arbeidsmarkt, waardoor meer mensen schrijven op uw openstaande vacatures.

Een interim recruiter ontzorgt u volledig

Op zoek naar een interim corporate recruiter die uw arbeidsmarktcommunicatie een boost geeft? Deze vindt u bij FairSterk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in RPO recruitment. Dit is de oplossing wanneer u niet het geschikte personeel kunt vinden. Wat is hier de reden voor? Beschikt u over een te klein netwerk? Is er onvoldoende vakkennis binnen een branche? Wat het geval in uw situatie ook is, de interim recruiter staat u graag bij. Laat uw doelen en wensen wat betreft het tijdspad horen in een kennismakingsgesprek. Vervolgens gaat de specialist voor u aan de slag. Naast dat zij kandidaten werven en selecteren, schrijven ze vacature teksten, beheren en administreren ze data en beheren ze uw social media kanalen. U wordt volledig ontzorgd.

Comments are closed.