Samen 1
Image default
Oog Laseren

De oogarts

Een ooglidcorrectie komt vaker voor dan je denkt. De redenen voor deze ingreep variëren van hangende oogleden of wallen. Bij hangende oogleden, is de oorzaak de dikte van de oogleden. Als deze oogleden opzwellen, worden ze zwaarder waardoor ze gaan hangen. Het zwaarder worden van de oogleden komt door het ouder worden. Door ouderdom neemt naast de afzakkende elasticiteit in de ogen, ook het vetweefsel dat zich achter door oog bevindt uit. Daarbovenop, zwakken de wenkbrauwen af doordat huid in het voorhoofd langzamerhand verzakt. Maar hierbij moet een ooglidcorrectie wel goed worden uitgevoerd. Laat dat nu net de taak zijn van de oogarts! Wil jij nu weten wat een oogarts nog meer doet, lees dan de blog dan verder.

De werkzaamheden van een  oogarts

Een oogarts, zoals bij Ooglift, is iemand die patiënten heeft met zaken die variëren van lichte klachten tot aandoeningen zoals staar of een tumor. Werkzaamheden die een oogarts onder andere uitvoert is het doen van oogmetingen zoals oogdruk waarbij er zonder verdoving lucht in de ogen worden bespoten, om te zien hoeveel druk een oog aan kan. Verder houdt een oogarts spreekuren, en doet eventueel wetenschappelijk onderzoek. Ook staat een oogarts meestal aan het hoofd van een groep oogheelkundige assistenten, verpleegkundigen en mogelijk opticiens. Een oogaarts krijgt dan ook zijn meeste patiënten doorverwezen gekregen van huisartsen en opticiens.

Hoe wordt je oogarts

Als oogarts is het van noodzaak dat iemand nauwkeurig te werk kan gaan. Een verkeerde beweging tijdens een operatie kan leiden tot bijvoorbeeld verblinding aan het oog. Naast nauwkeurigheid moet een oogarts ook een goede motoriek hebben. Bovendien is het tegen stress kunnen tijdens een operatie en daarbuiten ook een vereiste. In het geval van complicaties moeten een oogarts hier adequaat op kunnen reageren, om te weten welke vervolgstappen er nodig zijn, om ergere complicaties te voorkomen. Goed en vooral slecht nieuws moet een arts op een zo professionele manier kunnen overbrengen. Om uiteindelijk een oogarts te worden, moet iemand eerst het de zesjarige opleiding tot geneeskunde volgen. Na deze opleiding is het mogelijk om je zes jaar te specialiseren in de afdeling oogheelkunde van een ziekenhuis.

 

.

 

https://ooglift.nl/