Samen 1
Image default
Rechten

Een onderneming beginnen en kiezen uit vof of bv

Veel mensen willen graag ondernemen, maar vergeten vaak dat je vaak een aantal keuzes hebt. Het ondernemen is ook keihard werken en dit is ook iets wat mensen vaak en snel willen vergeten. Keuzes waar je als ondernemer voor staat zijn wil een bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof of bv beginnen? Als ondernemer is het belangrijk om hier een keuze bij te maken, want iedere optie neemt andere voordelen en nadelen met zich mee. Het verschil zit zich vooral in de rechtsvormen en belasting. Hieronder vertellen we je wat meer over deze rechtsvormen en waar je rekening mee moet houden. Lees dus snel verder!

Een eenmanszaak

Ondernemers die net beginnen of als een zzp’er aan de slag gaan kunnen het beste de keuze maken om een eenmanszaak te beginnen. Bij een eenmanszaak ben jij de enige verantwoordelijke voor je bedrijf en de uitvoering van taken. Als je schulden hebt of krijgt door deze rechtsvorm ben je ook privé aansprakelijk. Je kan ook mensen aannemen als eenmanszaak, je hoeft dit dus niet allemaal alleen te doen en dat is iets wat mensen vaak niet weten. Je kan als eenmanszaak ook meerdere vestigingen hebben en je kan ook verschillende handelsnamen en activiteiten uitvoeren onder je handelsnaam. Je bent dus niet volledig beperkt.

Een vof of bv starten

Een vof of bv  start je alleen als dit gunstiger is voor je bedrijf. Vof staat voor vennootschap onder firma dit doe je vaak met een compagnon en je kan hier makkelijk tot een overeenkomst komen. Een bv is een besloten vennootschap. Bij deze rechtsvorm kan je als aandeelhouder privé niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schulden die het bedrijf maakt.

https://bundel.nl/vof-of-bv/