Samen 1
Image default
Relatie

Prachtige gedenksieraden van Juwelier Jos

Gedenksieraden

De naam “gedenksieraden” zegt al heel veel. Het is een sieraad om een bijzondere gelegenheid te gedenken of een bijzonder en geliefd persoon in je leven te eren.

U kunt denken aan de geboorte van uw kindje, uw 5-jarige trouwdag, de dag dat u elkaar ontmoette, de dag dat u uw rijbewijs haalde, een sieraad kreeg van uw ouders voor uw 21-jarige verjaardag, of zelfs de sterfdag van een geliefde. 

Een bijzondere dag of een bijzonder moment kan voor iedereen verschillend zijn. Er zijn legio redenen te bedenken om een gedenksieraad te kopen of te laten maken.

 

Juwelier Jos heeft zich gespecialiseerd in het creëren van gedenksieraden. Maar hoe komt men nu van idee tot sieraad?

 

Wij leggen u de stappen graag uit:

 

 1. Het idee
  Alles begint met een idee. Het idee kan komen naar aanleiding van een oud sieraad en de daarbij behorende herinneringen, een bijzonder voorwerp, uw favoriete sport of uit de natuur. Het idee kan komen van u als klant of van de goudsmid.
  Dit idee wordt eerst omgezet naar een schets.
 2. Het ontwerpen van een gedenksieraad
  Nu wordt er nagedacht over de vormgeving, het edelmetaal, de edelstenen, de zetting van de edelstenen, de uitstraling, de afwerking, de gravering en eventueel het plaatsen van as van een dierbare als het gaat om een assieraad.
 3. Het tekenen van een gedenksieraad
  De handgetekende ontwerpen zijn zover klaar en de beste schetsen worden nu in een speciaal CAD programma in 3D getekend. Krassen en vage lijnen op papier worden opeens een samenhangend product. Hoe gecompliceerder het idee hoe langer het duurt om het over te brengen in een 3D tekening. Vervolgens wordt de 3D tekeningen 3D uitgeprint. Deze 3D print wordt geperfectioneerd en dient als mal waarin de was en het edelmetaal gegoten wordt.
 4. Het printen en gieten van een gedenksieraad
  De wasmodellen van verschillende te maken sieraden worden “opgeboomd”. Dan krijgt de “boom” een keramische mantel. De was wordt gesmolten en er blijft een holle vorm over. De vorm wordt gebakken. De holle vorm kan nu vol gegoten worden met zilver of goud.
 5. Afwerking van een gedenksieraad
  De sieraden worden van de gietboom afgehaald en gecontroleerd op oneffenheden. Er zijn verschillende manieren om oppervlakten van een sieraad af te werken, zoals bijvoorbeeld hoog glanzend, half glanzend, gezandstraald, mat of gehamerd.
 6. Edelstenen zetten
  De edelstenen kunnen nu gezet worden in het sieraad. De zetting is afhankelijk van het soort steen en de slijpvorm van de edelsteen.
  Er zijn vele verschillende zettingen die kunnen worden gebruikt. De meest bekende zijn chaton zetting, kast zetting, span zetting en incrustatie zetting.

 

 

Het gehele hierboven beschreven productieproces van sieraden wordt in de winkel en het atelier Juwelier Jos doorlopen. De gemiddelde levertijd van een gedenksieraad en ook een assieraad ligt daarom tussen de 10 en 12 weken. 

 

Alle  gedenksieraden in onze winkel  en webshop zijn volledig te personaliseren. Dit kan zijn door middel van edelstenen in verschillende kleuren, een gravure of een bepaalde versiering. Samen met de goudsmid of één van onze medewerkers bespreken we al uw wensen.

 

Heeft u zelf al een sieraad waar u iets bijzonders mee wilt doen? Kom dan langs om de opties te bespreken. We bespreken graag uw wensen en de verschillende mogelijkheden.

http://juwelierjos.nl