Samen 1
Vakantie

Sta jij komende zomer op de camping in Slovenië?

Weet je al waar je volgend jaar op vakantie gaat? Wordt het weer Spanje, Italië of Frankrijk? Of wil je eens een keer wat nieuws? Route66 in de Verenigde Staten afleggen, of een selfie op de Chinese muur?

Laat je niet gek maken door alle reisblogs, Instagram-foto’s en tv-reportages. Ga niet mee met de trend, want dan weet je dat je terecht komt in een enorme massa toeristen. Kies gewoon een vakantiebestemming die je leuk lijkt en die veel te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld het klein Slovenië. Ingeklemd tussen Oostenrijk, Hongarije, Kroatie en Italië is Slovenië om onverklaarbare redenen nooit echt zichtbaar geweest voor de vakantieganger. Onterecht.

Slovenië biedt een combinatie van natuur en stad, die je niet in elk land vindt. Ljublana, de hoofdstad van Slovenië telt ongeveer 300.000 inwoners, waarvan een groot deel student is. Dat betekent dat Ljublana bruist. De stad bulkt van de authentieke en unieke winkeltjes en de pleinen en terrassen zijn bijzonder uitnodigend. En dan vinden er ook nog eens regelmatig festivals en evenementen plaats.

Niet ver van Ljublana ontdek je de mooiste natuur. Denk aan de bekende meren, zoals het kristalblauwe Bled-meer. Trouwens, ook onder de grond kun je van waterpartijen genieten. In het Karstgebied wemelt het van de grotten, waarvan sommigen ondergrondse meren en rivieren verbergen. Eén grot willen we in het bijzonder noemen: de Skocjan grot is omwille van haar schoonheid opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De natuur in Slovenië gaat verder dan waterpartijen alleen. Ruim de helft van het land is bosgebied, soms aan de kust, soms in de bergen. Een groot deel van de andere helft van het land bestaat uit wijngebieden.

Aantrekkelijk voor reizigers

Bovengenoemde troeven zijn bijzonder aantrekkelijk voor reizigers die meer willen dan bakken-op-het-strand. Een andere troefkaart is dat alle Slovenen op school goed Engels leren spreken. Dat betekent dat het makkelijk is om je verstaanbaar te maken. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Frankrijk, heeft het in Slovenië wél zin om een local de weg te vragen…

Als je op vakantie gaat naar Slovenië is een camping één van de voordeligere opties. En met de door www.glampings.nl geselecteerde campings in Slovenië wordt je vakantie een echt genot. Deze site biedt namelijk alleen de beste campings aan, waar je kampeervakantie van een ongekende luxe is. De beste campings, met unieke accommodaties van topniveau – en dat voor een ongelofelijk zacht prijsje.

Je zou zomaar een extra vakantie per jaar gaan inplannen!

https://glampings.nl/campings/