Maak je, je wel eens zorgen over jouw privacy op het internet? Met bedrijven als Facebook en Google, die alle gegevens van je willen hebben om hier geld aan te verdienen, kan ik me voorstellen dat je liever anoniem blijft op het internet. Een VPN maakt dit mogelijk, de afkorting staat voor Virtual Private Network. In dit artikel leggen we je uit wat de betekenis hiervan is en hoe het werkt en uiteindelijk zullen we jou een link geven naar top 10 lijst met beste VPN aanbieders.

Waar kan een Virtual Private Netwerk voor worden ingezet?

Een Virtual Private Netwerk kan ingezet worden voor verschillende doeleinden, we begrijpen dat het allemaal heel ingewikkeld klinkt maar eigenlijk valt dat best wel mee.

Met een VPN zorg je er eigenlijk voor dat je niet meer te herleiden bent als degene die iets op internet heeft gedaan. De gegevens worden verstuurt naar een externe server, deze server vraagt de gegevens op die jij graag wil hebben en stuurt ze weer terug naar jouw computer. De externe server kan overal ter wereld zijn, je kan dus vanuit Nederland het internet bezoeken als een Duitser of zelfs via een server in China het internet verkennen.

Het gebruik hiervan kan de volgende voordelen hebben:

Veiligheid
Door een extra versleuteling in je internet verkeer is het voor hackers en andere kwaadwillende bijna onmogelijk om jouw gegevens te achterhalen.

Anonimiteit
Je kan volledig anoniem het wereld wijde web bezoeken, je IP-adres is namelijk niet te herleiden, waardoor je naast persoonsgegevens ook geen locatie achterlaat.

Vrijheid
In Nederland valt het wel mee, maar overal ter wereld zijn internet blokkades, waardoor Chinezen bijvoorbeeld Facebook niet kunnen bezoeken. Door deze geoblokkade op te heffen is het mogelijk om elke website vanuit elk land te bezoeken.

 

Wat is de beste VPN software?

Door de groeiende vraag naar anonimiteit en privacy online zijn er veel verschillende bedrijven die hier software voor aanbieden. Allemaal vertellen ze dat ze de beste VPN software te bieden hebben op dit moment. Maar welke is nou echt de beste VPN?

https://www.vpnverbinding.nl/vpn-reviews/

Comments are closed.