Samen 1
Image default
Woning en Tuin

De belangrijkste informatie over deurkrukken vind je hier

Er zijn deurkrukken te vinden in heel veel diverse soorten. Kies uit een scala aan verschillende kleuren, vormen of materialen. Voor ieder budget is er natuurlijk wel een deurklink te vinden. De prijs wordt natuurlijk beïnvloed door het soort materiaal of merk dat je kiest. Zorg ervoor dat je goed in gedachten hebt wat jij precies zoekt in een deurklink zodat je er een kunt vinden die aan jouw eisen voldoet. Bedenk daarnaast vooraf goed of je de hele deur wenst te vervangen of slechts de deurkruk.

Het type materiaal voor jouw deurkruk

Vraag jezelf eens af of jij goed op de hoogte bent van het huidige aanbod op het gebied van deurkrukken en de materialen die vaak gebruikt worden. Is dit nog niet het geval dan is het slim om je te laten inspireren door een bezoek te brengen aan een specialist of woonmall of natuurlijk door het internet af te struinen. Vaak gebruikte materialen zijn onder andere hout, roestvrijstaal en kunststof. Ook zal je regelmatig een messing of nikkel variant voorbij zien komen. Denk goed na over jouw interieur en visualiseer welk materiaal daar het beste bij past.

De kleur van een deurkruk

Niet alleen het materiaal waar de deurklinken van gemaakt zijn blijken belangrijk te zijn in de zoektocht naar een perfecte deurklink, de kleur speelt minstens een net zo belangrijke rol. Een trendvolle kleur van de laatste paar jaar is zwart, met name mat zwarte deurklinken. Je kunt echter natuurlijk altijd zelf kiezen of je de voorkeur geeft aan een matte look of een glans look, alles is mogelijk.

Deurkrukken vervangen doe je zo

Als je van nature niet heel handig bent kan je je best eens afvragen hoe het dan werkt om je deurkrukken daadwerkelijk te vervangen. De stift die je kunt vinden aan de binnenzijde van de deurklink en die beide deurklinken met elkaar verbindt kan door de inbusbout los te draaien verwijderd worden en hierdoor haal je de deurklinken eenvoudig los. Plaats je nieuwe deurklinken en klaar is kees.

https://www.deurklinken.com

Gerelateerde artikelen

Haag snoeien

Wonen in een zeecontainer als Tiny House

Het laten maken van landelijke keukens op maat