Samen 1
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de beste eettafel uit?

Er bestaat in Nederland geen huis dat geen eettafel heeft. Het hoort nou eenmaal in het huis. En de eettafel is heel erg belangrijk. Het is namelijk een plek waar iedereen samenkomt en zijn verhalen kan delen met elkaar.
Maar hoe kies je de beste eettafel? En wat zijn de voordelen?

Waar koop je een eettafel?

Eettafels kun je in bijna alle bouwmarkten kopen. Ze hebben daar alles wat je nodig hebt, en niets is te gek. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er eentje te kopen die al helemaal in elkaar is gezet. Er zijn dan heel erg veel verschillende mogelijkheden. Maar daar kunnen ze je in de bouwmarkt gelukkig verder mee helpen.

Ook kun je er voor kiezen om een tafel zelf in elkaar te zetten. Want dit wordt deze dagen ook steeds populairder. Je koopt in de bouwmarkt alles wat je nodig hebt voor het maken van een tafel, en vervolgens zet je alles zelf in elkaar. Een hele leuke bezigheid als je van een uitdaging houdt en je een beetje verstand hebt van klussen. Naast de bouwmarkt zijn er ook verdschillende online meubelwinkels waar je gemakkelijk een nieuwe eettafel kan bestellen. Een mooi voorbeeld hiervan is Emob. Dit is een meubelpartij met een groot online aanbod in eettafels. 

Hoe zoek je een goede eettafel uit?

Je moet allereerst natuurlijk kijken met hoeveel mensen je thuis bent. Ben je bijvoorbeeld met vier mensen thuis, dan is het verstandig een niet al te grote eettafel aan te schaffen. Ben je echter met acht mensen thuis, dan ben je genoodzaakt een grote eettafel in huis te nemen. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat iedereen aan de eettafel past.

Welke vorm is het best?

Onder de eettafels zijn twee vormen het populairst: een rechthoekige en een ronde eettafel. De een is niet beter dan de ander, het is maar net wat jij het fijnst vindt.

Bij een rechthoekige eettafel kun je meer mensen kwijt. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe groot hij is, maar over het algemeen kun je hier meer mensen kwijt. Ook past een rechthoekige eettafel in bijna alle huizen, dus dat is ook mooi meegenomen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de beschikbare ruimte in de woonkamer waar je de eettafel wilt plaatsen. Je moet hier namelijk wel goed rekening mee houden.

Maar als je aan een eettafel 4 personen wilt hebben, heb je aan een grote rechthoekige tafel natuurlijk niet zo heel erg veel. Je kunt in zo’n geval beter kiezen voor een ronde eettafel. Aan een ronde eettafel kun je namelijk iets minder mensen kwijt, maar ziet het er wel heel erg leuk en soms zelfs chique uit. Een ronde eettafel wordt meestal gebruikt in de iets kleinere woonkamers omdat er dan niet genoeg ruimte is voor een hele grote tafel. In deze gevallen komen ronde eettafels dus heel erg goed van pas.

Eettafel 4 personen

Bij een hele grote rechthoekige eettafel 4 personen laten eten is dus een beetje overbodig. Het best is dus om een tafel te kiezen waar je in ieder geval met je eigen gezin kunt eten, en eventueel nog vrienden of familie.

Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor soort vorm je neemt, hoe die eruit komt te zien en wat de ideale plek is om hem neer te zetten. Oneindig veel keuze dus. En achteraf zul je heel erg blij zijn met de keuze die je hebt gemaakt!