Samen 1
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van wonen in een stad

Wonen in een stad heeft veel voordelen. Zo is er in een stad altijd wat te beleven, een kleine opsomming:

  • Veel winkels
  • Verscheidenheid met evenementen
  • Veel keuze met de horeca
  • Talloze mogelijkheden met sport

In een stad is er dus veel meer keuze. In deze blog een uitleg over de voordelen van wonen in een stad.

Wonen in Hilversum

Nu heeft iedere stad z’n vrienden en vijanden. De één vindt een industriestad met volkswijken wat hebben, de ander stoot dat juist af. Het is daarom moeilijk om in een tekstblog de ideale stad te omschrijven, want het is wat je in een stad zoekt. Zo zijn er steden die zoveel groen hebben middels parken en stroken, dat de stad als bosrijk te omschrijven is, en steden aan de kust met een boulevard. Het is niet met elkaar te vergelijken. De oplossing is één stad eruit halen, en in dit geval is dat Hilversum, onze televisiestad.

Bekijk Hilversum

Als aanloop voor wonen in Hilversum is het de moeite waard om daar eens een stadswandeling te maken. Hilversum is een waterrijke stad, maar uniek is de architectuur. Willem Dudok, een meesterlijke architect, heeft in Hilversum flink zijn sporen nagelaten. Opvallend is dat Willem Dudok een ontwerper was die ook het interieur meenam en het park Laapersveld. Daarom een stadswandeling in Hilversum, feit is dat je tijdens het wandelen veel meer ziet dan door een gebied fietsen of tijdens een autorit.

Hilversum heeft alles

De opsomming in het begin is voor Hilversum van toepassing. Terwijl een dorpje net die ene voetbalvereniging heeft, heeft Hilversum een hele lijst van sportverenigingen. De stad heeft een winkelcentrum met veel verschillende winkels, ook op het gebied van buiten de deur eten en drinken zit je in Hilversum goed. Terwijl Hilversum met nog niet eens honderdduizend inwoners nog maar een middelgrote stad is toch al zoveel keuze. Hilversum heeft ook een museum, en dat is logisch, want zelfs in de prehistorie was Hilversum bewoond gebied.

Toch maar een dorpje?

Wonen in een dorp heeft misschien wel z’n charmes, maar je mist daar zoveel. Anderzijds is wonen in een metropool vaak ook niet ideaal. Een mooie middenweg is dan wonen in Hilversum. Anders dan die metropool een stad met schone lucht, maar groot genoeg om alle keuze te hebben op het gebied van sport, horeca, en winkels. Bezoek Hilversum, en realiseer dat daar wonen leuk is.

Wil je meer informatie over het wonen in het Gooi ga dan naar Gooiswonen.nl.