Samen 1
Image default
Woning en Tuin

Waarde van de woning verhogen met een waterontharder?

 

Veel mensen vragen zich af of ze de waarde van hun woning kunnen verhogen, door de installatie van een waterontharder Dordrecht. En, als een woning in waarde stijgt door het installeren van een waterontharder Dordrecht, is dit dan heet enige voordeel dat het gebruik van waterontharders heeft? Of zijn er nog meer voordelen van waterontharders gebruiken? Dit artikel gaat in op de vraag of een waterontharder in je woning de woningwaarde verhoogt. Verder zoomen we in op andere potentiële voordelen van een waterontharder in Dordrecht.

Maar eerst: wat is de functie van waterontharders?

Het belangrijkste doel van een waterontharder is om water waar naar verhouding te veel kalk in zit, te ontkalken en weer zacht te maken. Water dat ontdaan is van kalkresten is minder schadelijk voor je elektrische apparaten. Deze gaan minder stroom verbruiken en ook verleng je de levensduur van de apparatuur aanzienlijk als je kiest voor het gebruik van een waterontharder. Verder scheelt het ontharden van water je veel schoonmaakwerk, zorgt het voor lekkerder water en voor water dat beter is voor de menselijke huid. Een gemiddelde waterontharder verdien je in slechts vijf jaar volledig terug.

Waardevermeerdering van je woning? Dat is makkelijk verdienen!

Het is zeker zo dat een waterontharder je woningwaarde verhoogt. Een waterontharder Dordrecht kost gemiddeld tussen de 1000 en 1500 euro en levert al snel een waardevermeerdering op van ongeveer de helft van dit bedrag. Dat betekent dat je 50 procent investeringskosten direct hebt terugverdiend bij aankoop van een waterontharder. Naast dit gemakkelijk terug verdiende geld, heeft de installatie van een goede waterontharder natuurlijk nog wel meer moois te bieden. Daarop gaan we hieronder in.

Een stuk minder schoonmaken vanaf nu

Ideaal aan het fenomeen waterontharder is dat je een stuk minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken van kranen en leidingen in de keuken en/of douche. Kalkaanslag, die vaak hardnekkig is, hoef je voortaan niet meer te verwijderen. Simpelweg omdat je er geen last meer van hebt. Zo spaar je een hoop tijd uit met het schoon schrobben van je leidingen en kranen! En die tijd kun je uiteraard wel beter gebruiken.

Het onderhouden van een waterontharder kun je prima zelf doen

Je waterontharder heeft natuurlijk wel onderhoud nodig. Zo moet het zuiveringszout geregeld worden aangevuld. Ook moet de installatie minstens één keer per jaar grondig gereinigd worden. Gelukkig is dit een klus die je prima zelf kunt doen!