Samen 1
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte makelaar?

Het vinden van een geschikte makelaar kan een moeilijk klusje zijn als je niet geïnformeerd bent. Lees je daarom goed in als je overweegt een makelaar in te schakelen. De keuze voor een makelaar is zeer bepalend voor voor het bepalen van jouw doelen. Via een makelaar gaat alles veel sneller, of je nou wilt huren, kopen of verkopen. Bij het kiezen van een makelaar let op het volgende, lees deze do’s en dont’s goed door. Tip: Als je zoekt naar een goede makelaar kun je terecht bij TREC Housing!

Do’s:

  • Kies iemand waar je een goed gevoel bij hebt

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest waarbij je een goed gevoel bij hebt. Baseer je keuze op jullie klik. Dit is het verstandigst. Dit draait dan niet om dat jullie een soortgelijke smaak of hobby’s hebben, maar dit draait om de flexibiliteit van jullie werk omgang en samenwerking. Een goede samenwerking is gebaseerd op vertrouwen.

  • Begin met meerdere makelaars

Het is belangrijk dat je begint met meerdere makelaars begint. Laat elke makelaar de verkoopwaarde van je woning schatten. Elke makelaar doet dit namelijk anders. Elke makelaar hanteert ook andere tarieven, zo kan je dit ook makkelijker vergelijken en veel geld besparen. Na het hebben gezien van meerdere makelaars kan je bepalen met wie jij het beste een klik hebt en met wie jij wilt samenwerken.

  • Stel veel vragen

Zorg ervoor dat al je vragen zijn beantwoorden als je een makelaar hebt ingeschakeld. Stel vragen over alle belangrijke zaken, zoals de geschatte verkoopwaarde van je woning. Dus zorg dat je na je afspraak voldoende ingelicht bent. Het is goed om te weten dat een goede makelaar al uit zichzelf dit soort informatie met je deelt.

Don’ts

  • Baseer je keuze niet op de prijs

Het is belangrijk dat je je keuze niet baseert op de prijs. Kwaliteit kost namelijk altijd veel geld! En dit moet je als een investering zien. Uiteindelijk is het verkopen van een huis is niet een hedendaagse activiteit.

  • Baseer de keuze niet op de locatie van de makelaar

Laat de locatie van de makelaarskantoor niet jouw keuze beïnvloeden. Kies een makelaar die verder weg is, als deze bij jou past en kwaliteit biedt.