Samen 1
Image default
Zakelijk

Outplacement

Een baan is meer dan een salaris. Werk biedt ook persoonlijke ontwikkeling, uitdaging of sociale contacten. Ieder mens heeft eigen drijfveren voor loopbaan en leven. En zoekt daartussen zelf een balans. Maar het blijkt soms lastig alle mogelijkheden op een rijtje te krijgen. Zeker als je op een kruispunt staat in je carrière. Juist op zo’n moment kan een outplacementbureau helpen.

Een outplacementbureau levert praktische oplossingen voor instroom, doorstroom en outplacement. Zowel aan bedrijven als werknemers. Met korte, doeltreffende en individuele trajecten helpen we mensen bewuste keuzes te maken in hun loopbaan.

Doel en werkwijze van outplacement

Het doel van outplacement is werknemers handvatten te bieden voor weloverwogen vervolgstappen in hun loopbaan. Werknemers krijgen middels outplacement professionele begeleiding bij het vinden van een nieuwe functie. Er wordt door het outplacementbureau actief gezocht naar banen en mogelijkheden en werknemers worden gecoacht in een sollicitatievaardigheden. Gesprekken worden voorbereid en werknemers worden actief voorgedragen in het netwerk van het outplacementbureau.

Een outplacementbureau ondersteunt bij het afscheid nemen van de huidige baan. Tijdens gesprekken en een assessment inventariseert het outplacementbureau:

–      De persoonlijke eigenschappen van de werknemer;

–      Het zelfbeeld van de werknemer;

–      De opleidingen en arbeidsverleden van de werknemer;

–      Belangstellingsgebieden;

–      De actualiteit van eerdere keuzes;

–      De waarden en criteria waarop keuzes van de werknemer zijn gebaseerd;

–      wensen voor werk en toekomst.

Een uitgebreid psychologisch onderzoek geeft soms ook informatie over kenmerken, wensen en competenties van de cliënt. Samen formuleren de outplacement coach en werknemer vervolgens een realistisch arbeidsprofiel. Mét een persoonlijk, concreet en tijdgebonden plan van aanpak.

In de volgende fase wordt het plan van aanpak uitgevoerd.  Het outplacementbureau begeleidt, adviseert en stimuleert tijdens sollicitatieactiviteiten. Het bureau gaan in op:

–      Het verkennen van de arbeidsmarkt;

–      Arbeidsmarktbenadering;

–      Schriftelijke presentatietechnieken (sollicitatiebrieven en cv’s)

–      Het trainen van sollicitatiegesprekken en onderhandelingstechnieken;

–      Ondersteunen bij netwerken;

–      Het bespreken van arbeidsvoorwaarden;

–      Coaching bij het solliciteren.

Voor wie is outplacement nuttig?

Voor mensen die van baan moeten of willen veranderen.

 

 

https://www.outplacementbureau.nl