Samen 1
Image default
Zakelijk

Wat is flexibel verpakkingsmateriaal?

Bedrijven (of misschien wel jijzelf) maken steeds nieuwe producten. Producten die op de markt komen moeten worden verzien van verpakkingsmateriaal, en flexibel verpakkingsmateriaal wordt hierbij steeds populairder. Benieuwd wat flexibel verpakkingsmateriaal precies inhoudt? Lees dan gauw verder! 

Wat is flexibel verpakkingsmateriaal?

Verpakkingsmateriaal is er in allerlei vormen en maten. Tegenwoordig is flexibel verpakkingsmateriaal erg populair, dit houdt in dat de verpakking zich aanpast aan het product (en dus niet andersom!). Dit flexibele verpakkingsmateriaal wordt steeds vaker gebruikt om voedsel te verpakken. Hierbij wordt het flexibele materiaal steeds dunner ontwikkeld waardoor er minder plastic nodig is voor verpakken van voedingsmiddelen. Daarnaast worden er ook steeds meer flexibele herbruikbare verpakkingen verkocht. Dit zijn flexibele verpakkingen die keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld het bewaren van voedsel.

Hoe wordt flexibel verpakkingsmateriaal gemaakt?

Flexibel verpakkingsmateriaal wordt precies op maat gemaakt. Elk product heeft zijn eigen vorm dus elke verpakking is anders. De drukkerijen die flexibel verpakkingsmateriaal produceren gaan dan ook precies met de klant na welk formaat nodig is, wat voor materiaal, wat voor opdruk en welke andere speciale wensen er zijn. Dit is een proces dat veel precisie vereist. Computersystemen zorgen er uiteindelijk voor dat jouw ontwerp van de verpakking precies zo uit de machines komt zoals ontworpen. 

Voordelen van flexibel verpakkingsmateriaal

Flexibel verpakkingsmateriaal wordt tegenwoordig vaak gemaakt van BOPP-plastic. BOPP-plastic kent vele voordelen, het is bijvoorbeeld erg sterk materiaal, bestendig tegen vocht, heeft een lage giftigheid en er zijn flexibele afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast maakt BOPP-plastic het mogelijk om transparante verpakkingen te maken. Deze transparante verpakkingen kunnen worden bedrukt met teksten, zodat bedrijven hun eigen logo of tekst op het verpakkingsmateriaal kwijt kunnen. En niet te vergeten: omdat BOPP-plastic sterk is, is het mogelijk om met weinig vezels een kwalitatief hoge verpakking te maken. Duurzaam dus! 

Flexibele verpakkingen zijn dus geschikt voor alle soorten producten, informeer bij diverse drukkerijen wat zij voor jou kunnen betekenen.

https://optimumgroup.nl/producten/linerless-etiketten/