Samen 1
Beauty en verzorging

Een goede pedicure behandeling in Enschede

 

Een goede pedicure behandeling in Enschede is van belang voor veel mensen. Zo kun je een pedicure behandeling in Enschede laten uitvoeren als je problematische voeten hebt, het is dan een must om de voeten periodiek grondig te laten verzorgen. Maar een pedicure behandeling is ook gewoon fijn en een extra luxe voor mensen. Het van belang om je voeten goed te verzorgen. Zo bevatten voeten ook de meeste botten. Namelijk één kwart van alle botten in het lichaam. Het is eigenlijk geen overbodige luxe om goed voor de voeten te zijn.

Een stukje historie

Het verzorgen van voet is iets wat al eeuwen word gedaan. De oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken deden al aan voetverzorging. Maar ook de Chinezen hadden vrouwen die specifiek de voeten verzorgden. Massages, stoombehandelingen en puimsteenbehandelingen werden toen ook al toegepast. Toen was een goede voetverzorging alleen nog weggelegd voor mensen met geld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Een goede pedicure behandeling in Enschede is voor iedereen betaalbaar en bereikbaar.

 

Wat wordt er gedaan bij een pedicure in Enschede?

Uit wat bestaat dan een pedicure? De basis voor voetverzorging ligt bij het wassen van de voeten.  Vuil spoel je weg met water, maar de huid wordt er ook zachter door. Daarna wordt met een soort scalpel het eelt van de vochtige voet ‘geraspt’ (dit heeft meestal meer effect dan de eeltvijl). Flinterdunne laagjes eelt worden verwijderd en zo kan men het eelt zorgvuldig wegschaven, tot men bij de normale huid zit. Doordat de voeten zijn gewassen wordt ook een nagelriemen los gemaakt. Hierdoor kunnen makkelijk de nagels worden geknipt en schoongemaakt. Daarnaast wordt er ook

preventief aan de slag gegaan. Niet-behandelde likdoorns, eeltknobbels of ingegroeide teennagels worden verzorgd en zorgen ervoor dat je hier geen last van hebt. Daarna worden de teennagels verzorgd met crème en krijg je een leuk kleurtje op de nagels. Als je inmiddels problematische voeten hebt, is het zinvol om de medisch pedicure in Enschede te bezoeken.