Samen 1
Business / Business Services

Neem deel aan een workshop schermen!

Een leuke teamactiviteit

Ben je op zoek naar een gezellige, actieve en leerzame teamactiviteit, dan zou je eens moeten overwegen om deel te nemen aan een workshop schermen. Deze workshop is voor allerlei gelegenheden geschikt. Groepen van verschillende groottes, bestaande uit gevarieerde leeftijdscategorieën zijn welkom. Op een superlocatie leer je binnen korte tijd de basis van de schermsport kennen. Je doet kennis op over de historie van de sport, welke attributen je nodig hebt en hoe schermen in de praktijk te werk gaat. Een workshop schermen is een enerverende bezigheid, die zonder twijfel voor een hoop plezier, inspanning en sportiviteit zorgt.

Over de workshop

De workshop schermen bestaat uit meerdere onderdelen. Eerst wordt er een inleiding gegeven, waarin een historische inleiding wordt gegeven, de techniek van het schermen wordt besproken en de verschillende schermwapens zullen aan bod komen. Daarna worden de basisbeginselen doorgenomen. Het voetenwerk, de stelling of positie en de aanvals- en verdedigingstechnieken worden nader toegelicht. Tot slot wordt er in teams geduelleerd. Deze workshop kan plaatsvinden op een groot aantal locaties waarmee de organisatie bekend is. Dit zijn locaties in de provincies Flevoland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. De meeste locaties bevinden zich op het terrein van kastelen of landgoederen, of chique hotels en restaurants. Mocht je zelf een locatie in gedachte hebben, dan is dat ook mogelijk, zo lang de zaal maar groot genoeg is voor het aantal deelnemers.

Tijdens deze workshop leer je binnen enkele uren de beginselen van het schermen. De workshops zijn geschikt voor deelnemers van alle leeftijden, jong en oud. Je kunt met kleine of grotere groepen gaan; bij meer dan vijfentwintig deelnemers wordt verzocht contact op te nemen met de organisatie. Het is een uitdagende activiteit, die geschikt is voor feestjes, teamuitjes, verjaardagen of wat dan ook. Je leert allerlei dingen over de theorie en de praktijk rondom het schermen, en gaat zonder twijfel tevreden terug naar huis. Als deelnemer word je geadviseerd sportieve kleding te dragen en eventueel reservekleding mee te nemen, want schermen kan intensief zijn. Een workshop heeft een duur van minimaal vijfenveertig minuten en maximaal tweeëneenhalf uur. Over het algemeen houdt men een duur van anderhalf uur aan.

Kosten workshop schermen

De kosten die aan de workshop zijn verbonden – exclusief 21% BTW – variëren naar gelang het aantal deelnemers en de locatie. Bij een groep tot en met twaalf deelnemers betaal je €320,-, bij groepen tussen de dertien en vijfentwintig personen is dat €26,- per persoon. Voor grotere groepen dient informatie te worden ingewonnen bij de organisatie. De grootte van de groep is overigens geen probleem, aangezien de organisatie over voldoende materiaal beschikt. Mocht je de workshop willen laten plaatsvinden op een van de geregistreerde locaties, dan komen er geen extra kosten bij kijken. Zodra je voor een andere locatie kiest, betaal je bovenop de afgesproken prijs een bedrag van €0,35 per km voor de reiskosten van de instructeur(s). Daarnaast kunnen er meerdere workshops op een dag worden gegeven, zodat nog meer mensen kunnen kennismaken met de schermsport.