Samen 1
Image default
Gezondheid

Afvallen met zwemmen? Hou rekening met deze tips!

Afvallen met zwemmen? Hou rekening met deze tips!

Zwemmen staat er om bekend een uitstekende manier te zijn om meer te bewegen. Tijdens het zwemmen is het zo dat alle spieren in ons lichaam in werking treden. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat er sprake zou zijn van een belasting van de gewrichten. Deze worden tijdens het zwemmen dan ook behoorlijk ontlast. Deze voordelen zorgen er in de praktijk voor dat veel mensen zweren bij het zwemmen. Er is echter meer. Zwemmen is namelijk niet alleen goed voor de algemene conditie van je lichaam, daarnaast kan je er ook nog eens gewicht mee verliezen. Wil jij ook graag afvallen met zwemmen? Dan moet je zeker aandacht besteden aan de onderstaande tips!

Tip 1: Afvallen door te zwemmen vereist afwisseling

Wie graag wil afvallen door te zwemmen zal er rekening mee moeten houden dat voldoende afwisseling een absolute vereiste kan zijn. De eerste keer kan je bijvoorbeeld een bepaalde afstand zwemmen op je dooie gemakje terwijl je de andere keer kiest voor een zogenaamde intervaltraining. Zwem bijvoorbeeld vier baantjes om even op te warmen en zwem vervolgens nog eens zestien baantjes op je snelst mogelijk tempo. Tussen het zwemmen van elk baantje kan je gedurende ongeveer 20 seconden even op adem komen. Tenslotte kan je nog eens zes baantjes afwerken op een gewoon, rustig tempo. Deze manier van zwemmen zorgt ervoor dat je lichaam meer wordt uitgedaagd waardoor je eenvoudiger gewicht zal verliezen.

De bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt dat voldoende afwisselen ongelofelijk belangrijk is. Dit geldt niet alleen voor het tempo en de afstand. Wat namelijk bovendien ook te denken van de manier waarop je zwemt? Wissel tijdens het zwemmen dan ook zeker af tussen schoolslag, crawl, vlinderslag, etc. Op deze manier zal je meer spieren trainen en kan er over het hele lichaam op een efficiëntere manier gewicht worden verloren.

Tip 2: Probeer oefeningen te doen tijdens het zwemmen

Het simpelweg trekken van baantjes kan natuurlijk vrij saai zijn. Om ervoor te zorgen dat je afvallen door te zwemmen niet snel gaat opgeven kan het belangrijk zijn om het trekken van baantjes tijdig af te wisselen met bepaalde oefeningen die je aan de kant uitvoert. Wat dit betreft zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld aquafitness. Een aantal voorbeelden van dergelijke oefeningen zijn:

  • Watertrappelen;
  • Squats;

Ook op deze manier kan je efficiënter je volledige lichaam trainen. Bovendien zal je merken dat op deze manier trainen voorkomt dat het zwemmen al snel gaat vervelen.

Tip 3: Afvallen met zwemmen? Denk aan je handtechniek!

Wat heeft afvallen met zwemmen nu precies te maken met je handtechniek? Heel veel zo blijkt. Je handen spelen een zeer belangrijke rol wanneer je graag gewicht wil verliezen met zwemmen. Dat is het gevolg van de snelheid. Je gaat sneller zwemmen wanneer je, je vingers gesloten houdt en van je handen een kommetje maakt. Door sneller te zwemmen zal je meer calorieën verbranden waardoor je uiteindelijk dus ook meer gewicht zal verliezen. In ieder geval, wil jij ook graag afvallen met zwemmen? Dan zal je zeker en vast rekening willen houden met de op deze pagina aangehaalde tips.

Bron: https://www.artikelen.org/hoe-kun-je-afvallen-met-zwemmen/