Samen 1
Image default
Gezondheid

Chiropractie: Leer over de voordelen van deze gezondheidspraktijk!

Chiropractors zijn manuele therapeuten die de normale functie of mobiliteit van de wervelkolom of de gewrichten herstellen door middel van bepaalde manuele manipulatietechnieken. In de meeste gevallen van de ziekte behandelt de chiropractor in Bennekom subluxaties, kleine dislocaties in de wervellichamen, die tot uiteenlopende klachten kunnen leiden. Alle segmenten van de wervelkolom kunnen worden behandeld met chiropractische zorg.

 

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat en de gevolgen daarvan voor de algemene toestand van het individu.

De techniek bestaat uit een behandeling die met de handen van de therapeut op een praktische en directe manier op de patiënt wordt uitgevoerd. Het consult bij een chiropractor in Bennekom brengt geen enkel risico met zich mee voor de patiënt. Het is echter mogelijk dat de patiënt stijfheid, een lichte pijn of minder vaak hoofdpijn ervaart. Deze fysieke manifestaties verdwijnen spontaan binnen een dag of twee.

 

Behandelingen en therapieën

De belangrijkste therapeutische focus van chiropractie is de wervelkolom, waarbij manipulatieve ingrepen in het cervicale gebied als bijzonder gevoelig worden beschouwd. Het spectrum van de chiropractische behandeling omvat specifiek spanning, blokkades en pijn in het hele gebied van de wervelkolom.

Omdat chiropractie een manuele therapie is, werkt de chiropractor in Bennekom vooral met de handen. Dit geldt zowel voor de diagnose van afzonderlijke ruggengraatsegmenten als voor een specifieke behandeling.

Het is vermeldenswaard dat een gerenommeerde chiropractor eerst een gedetailleerde anamnese afneemt om de werkelijke oorzaak van de klachten te achterhalen, zodat een passende behandeling kan worden ontwikkeld. Hij zal de patiënt ook informeren over de mogelijke risico’s en contra-indicaties van chiropractische zorg.

In de meeste gevallen wordt tijdens het manoeuvreren een knallend geluid geproduceerd, dat patiënten vaak subjectief als genezingsbevorderend ervaren. De exacte bron van deze gewrichtsgeluiden is nog niet geïdentificeerd, maar het gaat waarschijnlijk om het vrijkomen van negatieve druk binnen een gewrichtsruimte.

 

De effectiviteit van Chiropractie

Vele wetenschappelijke studies tonen de effectiviteit aan van de toepassing van Chiropractie bij de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat en vele andere aandoeningen.

Door de vervormde of gekromde wervelkolom uit te lijnen, begint het zenuwstelsel zijn zelfgenezingsproces en verbetert de functie van de organen. Dit leidt tot een versnelde lymfecirculatie en een versterkt immuunsysteem, waardoor ziekten worden voorkomen en het verouderingsproces wordt vertraagd.