Samen 1
Image default
Gezondheid

Relatietherapie voor je relatie-dip

Wie al langer in een relatie zit of heeft gezeten, weet dat dat soms kan leiden tot een dip in de relatie. Dan kan relatietherapie een oplossing of hulpmiddel zijn. Als je lang samen bent, worden de dingen soms routine. Je vergeet dan soms dat je nog aandacht aan elkaar moet besteden of hoe je dat eigenlijk moet doen. Meestal ontstaat dat wanneer je samen gaat wonen of kinderen krijgt. Je relatie heeft dan opeens minder prioriteit. En dat kan tot relatieproblemen leiden. 

 

Samen blijven

Het is dan prettig om toch te investeren in je relatie in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Bovendien is uit elkaar gaan als je samenwoont of kinderen hebt ook een aardige opgave om te realiseren. Het kan best zijn dat de relatie niet meer werkt en uit elkaar gaan toch de beste optie is. Hoe dan ook kan relatietherapie daarbij helpen. Je kunt hier dichter naar elkaar gaan groeien of juist begeleid ontdekken dat het beter is om de relatie te beëindigen. Dat zal de relatietherapie moeten uitwijzen. 

 

Beiden willen

Relatietherapie zet natuurlijk altijd in op een uitkomst waarin jullie samen blijven en de relatie verbeterd wordt. Hoe dat moet gebeuren, hangt van verschillende factoren af. Een dip is een mogelijkheid voor een relatie om minder soepel te lopen, maar er kan zich ook een traumatische gebeurtenis hebben voorgedaan of overspel gepleegd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk of een miskraam. Je hoeft geen extreme of aanduidbare gebeurtenis te hebben meegemaakt om naar relatietherapie te gaan. Als je allebei wil werken naar een sterkere relatie, is dit reden genoeg. 

 

Therapeut

Relatietherapie wordt begeleid door een therapeut. Deze is opgeleid en vaak gespecialiseerd in relaties. Zo’n man of vrouw weet dus om te gaan met de situaties. Hij of zij moet ook onpartijdig zijn, zeker wanneer er een conflict aan de basis van de therapie ligt. De sessies kunnen gezamenlijk zijn of zowel gezamenlijk als apart. Dat hangt af van jullie voorkeuren en de voorkeuren of adviezen van de therapeut. Je zal alles in overleg doen tijdens relatietherapie. Zowel met elkaar als met de therapeut. 

Meer info: https://sabinewensing.com/

 

https://sabinewensing.com/