Samen 1
Image default
Gezondheid

Zadelkrukken en Tabourets kopen in Nederland

Zadelkrukken Zadelstoelen Tabourets

Tabouret Benelux is een webwinkel die zich heeft gespecialiseerd in verrijdbare krukken van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De drie belangrijkste productgroepen die wij voeren zijn zadelkrukken, zadelstoelen en tabourets. Alle drie de krukken hebben zo hun eigen karaktereigenschappen die we hieronder in het kort behandelen.

 

Kruk op wielen productovereenkomsten

De zadelkruk, zadelstoel en tabouret zijn krukken op wielen die grote overeenkomsten vertonen. Alle drie de zitkrukken zijn dankzij een gasveer traploos in hoogte verstelbaar. Bij vrijwel alle krukken gaat de hoogteverstelling middels een hendel die net onder de zitting is geplaatst. Bij enkele modellen kan de hoogte versteld worden met een geavanceerde voetbediening die net onder de vijfpotige base is geplaats. Deze gespecialiseerde en meestal duurdere krukken worden meestal gebruikt op plaatsen waar hygiëne een grote rol speelt en/of waarbij men beide handen nodig heeft tijdens de werkzaamheden. Voor welk systeem u ook kiest dankzij de betrouwbare gasveer bent u verzekerd van de perfecte zithoogte. De stabiliteit van de zadelkruk, zadelstoel of tabouret wordt gewaarborgd door het vijfpotige voetkruis. Deze base is verkrijgbaar in kunststof, aluminium of verchroomd metaal. Tot slot wordt de mobiliteit van de kruk verzorgd door kunststof of rubberen zwenkwieltjes.

 

Zadelkruk Zadelstoel Tabouret

Deze zitmeubelen vertonen dus grote overeenkomsten maar hebben wel degelijk hun eigen unieke ziteigenschappen. Misschien wel de bekendste van de drie is de tabouret en wordt vaak verward met de gewone kruk die meestal van hout is en geen instelbare zithoogte kent. Dit model wordt gekenmerkt door zijn ronde zitting die vaak geheel vlak is van boven. Een enkel model is uitgevoerd met een gewelfde bovenkant voor extra grip. Een tabouret staat borg voor een groot zitcomfort en wordt dan ook voor veel verschillende doeleinden gebruikt. U kunt hierbij denken aan een zitmeubel voor bijvoorbeeld medewerkers in het MKB, scholen, ziekenhuizen enz. maar ook in huiselijke omgeving wordt hij vaak gebruikt bij allerhande werkzaamheden.

 

De zadelkruk ook wel bekend als zadelzit of kapperskruk is uitgevoerd met een zogenaamde zadelzitting en vertoont grote gelijkenis met een fiets- of paardenzadel. De ergonomische vorm zorgt voor een gezonde en actieve zit en laat uw bekken automatisch in de juiste stand staan waardoor afknelling van de bloedsomloop in de bovenbenen wordt voorkomen. Een zadelkruk is dan ook aan te bevelen aan mensen die voor hun werk langdurig in dezelfde houding moeten zitten (of staan) zoals kappers, schoonheidsspecialisten, laboranten, of operators. Thuis wordt de zadelkruk vaak gebruikt door mensen die geplaagd worden door bijvoorbeeld rugklachten en toch graag nog wat lichte huishoudelijke werkzaamheden willen blijven verrichten.

 

Een zadelstoel is eigenlijk niets meer maar zeker ook niets minder dan een zadelkruk met rugleuning. De zadelstoel heeft dezelfde typische ergonomische eigenschappen als de zadelkruk. De rugleuning die zeer dicht op de zitting is geplaatst kan behulpzaam zijn bij de actieve zit en wordt door veel mensen als iets comfortabeler ervaren als de zadelkruk.

 

Tabouret Benelux

Veilig en vertrouwd online winkelen bij Tabouret Benelux! Naast bovengenoemde producten zijn wij ook het adres voor betaalbare werkkrukken, werkstoelen, kapperskrukken en bureaustoelen.

https://www.tabouretbenelux.com/