Samen 1
Image default
Gezondheid

Zo leer jij binnen no time hoelahoepen!

Je ziet steeds meer mensen hoelahoepen tegenwoordig. Het is mega leuk om te doen en ook nog eens goed voor je lichaam! Het zorgt voor een betere concentratie en je maakt je hoofd even lekker leeg. Heb jij onlangs ook een hoepel gekocht of ben je van plan er een aan te schaffen, maar vraag je je – nog steeds – af hoe je die hoepel nou rond laat draaien? Hieronder lees je alle tips die je moet weten voor je begint met hoepelen. Lees snel verder als je net zo enthousiast bent als wij. 

Wat moet je wel doen? 

De eerste stap voor je hoelahoep workout is dat je rechtop moet staan en je voeten stevig op de grond moet zetten; buig je bekken iets naar voren zodat je écht rechtop staat en stap met één been naar voren. Pak de hoepel van de grond en hou hem tegen de onderkant van je rug aan. De ellebogen zijn nu als het goed is een beetje gebogen en allebei de handen hebben de hoepel vast ter hoogte van je middel. Geef een zwiep aan de hoepel en begin met het bewegen van de heupen om de hoelahoep hoog te houden. Om de hoepel goed in beweging te houden, beweeg je je heupen van voor naar achter. Hoe vaker je dit oefent, hoe beter je aanvoelt wanneer je de hoepel precies moet raken.

Je voeten wel of niet stevig op de grond houden? 

Je bent misschien geneigd om je voeten stevig op de grond te houden. Wanneer je dit te erg doet, is er geen ruimte meer om mee te bewegen en dat is juist wel de bedoeling. Zorg dat je een beetje flexibel bent. Als je heupen naar voor- of achter bewegen, verplaats het gewicht op je voet dan ook naar voren en naar achter.

Dit moet je niet doen!

Buiten de dingen je wel moet doen om goed te hoepelen, zijn er ook zaken die je beter niet kunt doen wanneer je het hoelahoepen lang vol wilt houden. Je moet bijvoorbeeld geen rondjes draaien met je heupen. Dit moet je echt niet doen, tenzij je de hoepel om je heupen wil laten draaien, maar dit is iets lastigs wat je in het begin nog niet moet doen. Ook is het niet slim om te ver naar voren te hangen. Hierdoor zakt de hoepel snel naar beneden en dat wil je juist liever niet.