Samen 1
Media

Trends volgen op het gebied van videomarketing of video editing?

Volg jij de trends op het gebied van videomarketing of video editing? Dat wordt mij vaak gevraagd en meestal antwoord ik daar met een volmondig JA op. Maar hoe groot is het MOETEN hierin. En wat is eigenlijk een trend. Het lijkt zo’n groot begrip. Een trend is niets meer dan een ontwikkeling op langere termijn naar een bepaalde richting. In mijn geval op het gebied van videomarketing, video editing, het maken van bedrijfsfilms of bijvoorbeeld bedrijfsanimaties. Haak ik aan of haak ik af, moet ik mij vaak bedenken. Soms bedenkt mijn creatieve brein zelf een trend.

Een bedrijfsfilm maken een hype? 

Wat vroeger in was en verdween komt nu weer in. Het lijkt dus alsof we altijd maar weer nieuwe dingen bedenken, maar dat is niet zo. Wat wel verandert is de techniek. Hierin zeg ik wel volmondig…ik volg de techniek. Dit maakt mijn vak steeds mooier. Techniek koppelen aan wat vroeger in was, levert prachtige ideeën op. Zo laat ik sporen achter, mijn sporen.

Soms zie ik en hype voorbijkomen, echter een hype komt snel en verdwijnt ook weer snel. Ook de tekst die ik ergens tegenkwam “De nieuwe hype: een bedrijfsfilm maken.” Totaal verkeerde informatie, want het maken van een bedrijfsfilm is absoluut geen hype. Het maken van een bedrijfsfilm is een wederkerend proces geworden. Het laat de realiteit zien van dat moment en het laat sporen achter. Realiteit verandert, de sporen veranderen en niets is mooier dan ook deze verandering weer vast te leggen in beelden. Je bedrijf ontwikkelt, leeft! Een goede bedrijfsvideo laat deze ontwikkeling zien. Bijblijven, laat zien dat je bedrijf meegaat met de tijd en vooral met de ontwikkelingen. Geen enkel bedrijf kan nog om bewegende beelden op social media social heen, zoals Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Een bedrijfsfilm trekt de aandacht, nodigt uit en het schijnt dat zorgt voor een betere zoekmachine-optimalisatie. Dus op die manier krijg je meer belangstelling, dus het is ook gelijk een goede PR. 

Sommige videotrends zullen blijven

Een trend van tekst naar beeld. Eigenlijk niets nieuws onder de zon van vertalen van tekst naar beeld is van alle tijden. In de tijd zonder TV waren er beelden, niet digitaal naar in de vorm van theater, poppenspel, bewegende beelden van mensen voor mensen. De techniek heeft ervoor gezorgd dat we nu overal video te zien is. Of je zit te wachten bij een perron, op de luchthaven, in de wachtkamer van een ziekenhuis of gewoon via je telefoon: waar je ook bent, naar welk mediakanaal je ook kijkt, bewegende beelden zie je overal. Videomateriaal is er niet enkel voor het vermaak. Video wordt ingezet als een onderwijstool. Denk aan e-learning, interne scholingen bij bedrijven, veiligheidsinstructies en vergeet vooral niet de veelvuldige tutorials. Video als onderwijstool is hot! Hoe dat komt? Dat is eigenlijk eenvoudig want het is de ideale manier om soms gortdroge, saaie of ingewikkelde materie toegankelijk te maken voor die ook nog eens leuk zijn. Het bereik en het effect zijn groot. Als we dan nog een stapje verder gaan, wat dacht je van virtual reality? Je maakt een wereld die anders niet mogelijk zou zijn. Een prachtige tool die vaak gebruikt wort bij scholing. Den k bijvoorbeeld aan scholing in de bouw. Het blijkt dat zelf bijna 30% meer informatie blijft hangen dan bij normale YouTube tutorials. Kijk, dit vind ik nou super.

Wat ook zeker zal blijven is het creëren van een beleving. Met deze 360 graden video geeft je je doelgroep een kijkje alsof ze er zelf bijzijn. Een beleving als je je bedenkt dat de kijker wellicht met een handje nootjes en een glaasje wijn kijken alsof ze er zelf al zijn. Je prikkelt de zintuigen van de consument. Een gratis ervaring.

We worden weer persoonlijker

Persoonlijke 1 op 1 video’s doen het ook goed. Vervang voor de items voor klantenbinding die je normaliter in tekst zou verzenden in video. Bijvoorbeeld: je klanten bedanken na het inschrijven voor een actie. Een kerstgroet, een follow-up na een goed gesprek. Een mail met een gepersonaliseerde video scoort hoog. Persoonlijke uitstraling is belangrijk als het gaat om het werven van goed personeel. Waar ga je ze vinden, hoe ga je ze triggeren juist bij jou te solliciteren. Hier kan een interactieve video helpen. Gebruik deze in combinatie met een online sollicitatieformulier om jongeren te werven. Succes verzekerd!

 

 

 

https://visualstartup.nl/